Subota, 17. maj 1997.

NALAZ KOMISIJE PSIHIJATRIJSKE BOLNICE U TOPONICI

Direktor pacijente vezivao policijskim lisicama

Nis. - Komisija specijalne psihijatrijske bolnice u Toponici ustanovila je da je bivsi direktor ove bolnice dr Slobodan Serafimovic povremeno nedozvoljeno koristio policijske lisice za smirivanje pacijenata, saopstio je juce pouzdan izvor iz ove bolnice.

Prema nalazima ove komisije,u stolu dr Serafimovica je pre tri meseca pronadjeno tri para policijskih lisica.Bivsi direktor je potpisao i pismeno priznanje da je "samo u jednom slucaju koristio lisice za smirivanje agresivnog pacijenta".

Komisija za ispitivanje ovog slucaja je formirana jer se vec duze vreme govorilo da je dr Serafimovic "primoravao osoblje da pacijente vezuje za krevet"."Lanci i slicne 'metode' su nedopustive i iz psihijatrije su izbaceni jos 1793. godine", precizira izvor "NaseBorbe".

Dr Serafimovicu je nedavno nadlezno republicko ministarstvo dodelilo zvanje primarijusa kao visoko drustveno i strucno priznanje, na osnovu pozitivnog misljenja o njegovom radu datom od Srpskog lekarskog drustva.

Komisija koje je ispitivala "slucaj policijskih lisica" svoj nalaz je predala pre vise od mesec dana republickoj zdravstvenoj inspekciji nisavskog okruga, ali ona jos nije reagovala.Nas izvor najavljuje da ce i kolegijum psihijatrijske bolnice uskoro uputiti dopis republickom ministarstvu zdravlja u kojem ce zatraziti objasnjenje za dodelu zvanja primarijusa dr Serafimovicu.

Dr Serafimovic je otisao sa funkcije direktora pre skoro dve godine posle kolektivne ostavke svih rukovodecih radnika koji nisu zeleli da na celu ove ustanove ostane covek "sumnjivih strucnih kvaliteta",koji je pokvario medjuljudske odnose "do granice nepodnosljivog".

On je sada lekar specijalista na odeljenju sudske psihijatrije u ovoj bolnici, a pre dolaska u nju deset godina je radio u Kazneno popravnom domu pored Nisa.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /