Subota, 17. maj 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE: DELEGACIJA STETA OVE NEDELJE DRUGI PUT BILA U BEOGRADU

Konkretni razgovori o ugovoru

Beograd. - Delegacija drzavne italijanske kompanije za telekomunikacije STET ponovo je, u sredu, bila u Beogradu, gde se sastala sa predstavnicima PTT "Srbija" i republicke vlade, potvrdila je "Nasoj Borbi" Franceska Impegra, portparol STET. Prema njenim recima pregovori ce morati da se nastave, ali su tokom poslednjeg susreta razgovori dovedeni do konkretnijeg nivoa i poceo je dogovor o ugovoru koji treba da potpisu dve kompanije.

Ovo je, inace, druga poseta predstavnika STET u poslednjih nedelju dana. Sastanak u sredu, kako saznaje "Nasa Borba" iz domacih izvora, iniciran je iz Rima i nije bio unapred dogovoren. Italijanski izvori tvrde da je do posete njihovih predstavnika doslo naprecac, a zbog cinjenice da je po povratku prethodne delegacije u Rim, Skupstina Srbije usvojila Zakon o sistemima veza, kojim se regulise i pitanje prodaje telekomunikacija i ulazak stranog operatora u ovu oblast. Isti izvori potvrdili su da se u pregovorima pominje cifra od 600 do 700 miliona dolara u kesu i isto toliko u opremi, ali sugerisu da bi konacna cena mozda mogla biti i niza.

Kako "Nasa Borba" nezvanicno saznaje u Rimu, izvesno je da ce STET dobiti pravo na pruzanje telekomunikacionih usluga u Srbiji, tako da se ocekuje intenziviranje pregovora i potpisivanje ugovora pre kraja godine.

Nasi izvori tvrde da cinjenica da u Beograd povremeno dolaze i predstavnici "Frans Telekoma", te to sto je najavljen dolazak delegacije "Dojce Telekoma" ne menja na stvari, jer ove dve kompanije nisu zainteresovane za fiksnu, vec eventualno mobilnu telefoniju. Francuski partner smatra da je na trzistu telekomunikacija u Srbiji dovoljno prisutan preko "Alkatela", a Nemci - preko "Simensa".

V. M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /