Nedeljna, 18. maj 1997.

Sok nedjeljom

Momodrama

Pise: Mihailo Radojicic

Kad god su Crnogorci u novijoj istoriji imali priliku da biraju: da li da ih neko vodi ili pod(vodi)... birali su nepriliku: Podvodjenje! Za tu su nepriliku ginuli. Za To su proglasavani junacima. Za To su odlikovani. Za To su im spomenici podizani... Ginuli su Za protiv sebe.

Taj junacki kukavicluk nije prije prenosila TV pa se nijesmo toliko vidjeli. Bar nam je stoga lakse bilo. Sad nam se sve vidi i svi se vidimo. I predsjednik nam se vidi... Tacno kolik nam je. A Crnogorcima je najteze kada im je manji no drugima. Tako nam i treba kad smo ga isticali pod drugima.

Njegov poslednji nastup na TV CG nije bio samo intervju nego i rascjep u CG i obracun sa njom i njegova licna drama - MOMODRAMA. Pola emisije je prosuo u losoj artikulaciji nekih njegovih objasnjenja. Zadebljao mu jezik od prevelikog tepanja vodji i svakome. Sad ne tepa nikome osim njemu a ne sluzi ga organ. Ne sluzi ga nista osim voditelj. Momo je odgovarao i ogovarao. Obisao je citav svijet dok se nije osvrnuo na lokaciju kojom vlada tzv. Crnu Goru. Krenuo je od Albanije, pa Bugarska, pa Balkan, pa Jugoslavija kao "usud" na Balkanu. Zavrsio je sa vjecitim prijateljima Rusijom i Kinom. Sve je to armirao "cvrstom nadom". Povjerljivi izvori kazu da mu se tako zove zena... I cvrsca je od njega.

Dok je pricao o svijetu i SeReJe sve je armirao a kad je poceo o Crnoj Gori armaturu je izostavio. Prvo je onesposobio Djukanovica izjavom da mu je grcki kredit nepovoljan i da ga niko nije htio pa ni SeReJe. Mila je u rasturanju pomenuo prvo u 30minutu a onda u 35, 36, 43!... I kad mu se jezik konacno razvezao nije ga do kraja emisije ostavljao. Posvetio mu je sat. Prethodne noci na istoj TV Djukanovic njemu nije ni sekund.

Da bi obezbjedio sebi amortizer pred svoj TV nastup, vratio je Djukanovica na mjesto potpredsjednika DPS. Pored Mila ne valja u CG Ustavni sud, Univerzitet i svak ko njega (Moma) ili ga, nije podrzao. Drzavni mediji korektni! To jest TV! "Pobjedu" gubi!? Prevlaka mu dobro stoji s tim sto je prenio ovlas, ovlascenja na ugovor iz '94. Cosic-Tudjman. Kad je u pitanju Jugoslavija Momo se bavi cijelim svijetom a kad je u pitanju CG - ni Prevlakom. Srbiji, kaze, svaka cast. Ona ima jakog samostalnog seljaka a CG ima jak nelegalni kapital. Momo je, znaci, bio ilegalac u svojoj drzavi kada sve to nije vidio, a sve je odobrio. Izrazio je jos jednom "nadu" za demokratiju pred cinjenicom da vise niko ne pominje "referendum". Demokratski, brate, bez priziva. "Perper" je pomenuo ali sa distanciranjem kao da je on bio moneta nekog okupatora a ne Kraljevine Crne Gore. Kada je iskaisao CG i sve sto je crnogorsko otisao je u Pljevlja i ponovo se kandidovao... Crnogorci boljeg predsjednika ne zasluzuju a mozda ne zasluzuju nikakvog... No, neka sluze za odlikovanje!

P. S. Milu ostaje jedino da se pomomiri sa situacijom ili da se o(slobo)di... Ili da se dobro po(sveti) parlamentu koji mu je jos jedina veza sa stvarnoscu!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /