Nedeljna, 18. maj 1997.

RTSPS TEME I DILEME

Asimetricna monarhija

TV "Dnevnik" je do savrsenstva razvio simbiozu Tela (Sokolovitj) & Duha (Stojiljkovic), sto se i te kako odrazilo na Duh koji je 24 casa docnije Na Svecanosti mudro izjavio: "Narod koji ima proslost, moze da racuna na sigurnu buducnost". Snage Haosa I Bezumlja odmah su Vlajkovu recenicu sa srpskog pravilno prevele na policijski jezik: "Narod koji ima kriminalnu proslost, moze da racuna na zatvorsku buducnost"...

Pise: Petar Lukovic

Pitanje: republika ili monarhija, odnosno Polna Dilema (PD) - Tvrdi Predsednik (TP) ili Meki Kralj (MK), svoje je orgazmicko finale imalo u emisiji "Utisak tjedna" (TV Studio B) kad se zamalo fizicki nisu obracunala dva od tri gosta (A. Cotric & L. Sekelj); prvi je Kralja kovao u zvijezde, bez Kralja ne valja, eto, ni Cehe ne bismo pobedili da nema Kralja; drugi je Kralja guzio s guza, eto, ni Dragu Masin ne bismo iseckali na komadice da nema Kralja; culi smo, potom, vatrenu polemiku o Veronauci U Skoli (VUS), onaj za Kinga tvrdio je da ce deca odusevljeno uciti o Seksualnom Postu od 4000 dana, onaj protiv Kinga tvrdio je da decu zabole ona stvar za Nauku a narocito za Veronauku; netko je u zlo doba pomenuo Aleksandra (zvanog Ksandra) Karadjordjevica (engleski: Prickdjordjevic) i sve je, zamalo, krenulo ka PM (Predsedniku Milosevicu), koji se, iznenada, Nevin & Neukaljan, nasao na raskrscu Socijalisticke Monarhije ili Monarhisticke Republike.

Sukladno uhodanim mentalnim SPS-procesima moglo se, je li, vrlo brzo ocekivati da ce RTSPS glede dileme King Kong ili PM - predloziti da se u Srbiji vaspostavi Asimetricna Monarhija (AM), Konfederalno Feudalno Uredjenje (KFU), Robovlasnicko Pluralisticko Drustvo (RPD), Budisticka Socijalisticka Federacija (BSF), Hindu Komunizam (HK), Prvobitno Samoupravno Drustvo S Kamenom Odgovornoscu (PSDSKO), Socijalizam S Neljudskim Likom Gorice Gajevic (SSNLGG), Kubanski Kapitalizam Bradatog Tipa (KKBT), Kimilsungovska Kraljevina Za Sina Jedinca (KKZSJ), Moamer El Gadafijeva Drzava U Obliku Zelene Knjige (MEGDUOZK) ... moglo se, razume se, pretpostaviti da Zeljko Mali Simic (ZMS) nece propustiti priliku da u ekskluzivnom stojecem intervjuu Spomenki Jovic otkrije koga SPS podrzava, sto se na opce iznenadjenje upravo i dogodilo kad je intervjuisani pohvalio bas ovakvo Uredjenje Drzave (UD), pod cim ZMS (Zenski Menstrualni Sindrom), podvukao je, podrazumeva Predsednika Elitistickih Namera I Sloboda (PENIS).

Kombinujuci UD & PENIS, nastavio je Simic, drzava ce gradjanima osloboditi seksualni prostor neophodan u Godini Reforme, sto je zajapurena Spomenka, tesko disuci i uzgred slucajno otkopcavajuci sampon, pozdravila prepoznatljivim partijskim SPS-orgazmom u pozi Tako Treba. Taman kad su gledaoci ocekivali da prvi put u "Dnevniku" vide direktan prenos SPS pornica, iz kadra su izleteli Spomenka & Zeljko - a njihovo mesto zauzeo je savezni policijski ministar Zoran Sokolovitj ciju su poruku citala dva spikera istovremeno, jer je rec o vrlo komplikovanom tekstu u kojem se preplicu mracna proslost i svetla buducnost, a sve povodom Svima Nama Najdrazeg Praznika 13. maja, Dana bezbednosti. Dok su spikeri zamuckivali nad tipicnim Sokolovitjevim poetskim slikama ("MUP ce palicama, strucno, kompetentno i casno...", "u skladu sa zakonskim ovlascenjima, ali..", "neprestani pritisci spoljnih i unutrasnjih neprijatelja", "...usmerenih na destabilizaciju drzave", "pred radnicima Ministarstva u stroju stoje uniformisani zadaci"), na ekranu je virtuelno lelujala fotografija srpskog policijskog ministra Vlajka Stojiljkovica! Tako je RTS do savrsenstva razvio simbiozu Tela (Sokolovitj) & Duha (Stojiljkovic), sto se i te kako odrazilo na Duh koji je 24 casa docnije Na Svecanosti mudro izjavio: "Narod koji ima proslost, moze da racuna na sigurnu buducnost". Snage Haosa I Bezumlja odmah su Vlajkovu recenicu sa srpskog pravilno prevele na policijski jezik: "Narod koji ima kriminalnu proslost, moze da racuna na zatvorsku buducnost". U cast iste (buducnosti), najuspesnijim policajcima Na Svecanosti je uruceno 177 pistaljki, 87 serpi, 23 lonca i 2.678 kutija sa suzavcem koji ce izmamiti suze svakog gradjanina spremnog da poveruje da Buducnost U Uniformi, zaista, postoji.

U medjuvremenu, beogradska vlast ("Razdvojeno"), koju RTSPS iz navike uredno naziva "opozicijom", opet je u trecem "Dnevniku" postala Zvezda Dana; u roku od 22 minuta - nonsalantnim glasom priopcio nam je spiker - Djindjicu & Kompaniji uspelo je da u pozaru izgube nekoliko trolejbusa, jedan depo, izgorelo im je bar stotinak sedista na kojima su se do lokalnih izbora odmarali starci i nejac, sad ce starci i nejac morati da stoje u autobusima jer je tzv. nova vlast opsednuta Vlascu kao takvom, a ne interesima staraca i nejaci koji se po zimskim temperaturama od 30 u hladu smrzavaju cekajuci trolejbus koji nikad stici nece... Ako, povrh svega, trolejbus cekaju u ulici Srpskih vladara koja se petsto godina zvala Ulicom Marsala Tita - od veceras ce morati da odsetaju do Ulice Kralja Milana koju samo Ulica Kralja Tvrtka deli od Bulevara Kralja Aleksandra; odnosno, dragi gledaoci - jos nonsalantnijim glasom upozorio nas je spiker - nemate vise trolejbuse, ali imate dva nova Kralja, gradjanin koji u nogama poseduje tri Kralja i dve Kraljice ima pravo na Saobracajnu Ful Monarhiju, vi nama novog Kralja, mi vama starog Predsednika, pa da vidimo Cija Majka Black Vunu Prede!

Izmedju redova, tik uoci vremenske prognoze u Srpskom Medjumurju, sa ekrana silazi stidljivo upozorenje bolesnicima da nikako ne pogorsavaju svoje zdravstveno stanje; naime, dodaje TV-voditelj, zdravstveni radnici u onim Institucijama koje se nalaze u ulicama narodnih heroja Save Kovacevica, Ive Lole Ribara ili XXI Partizanske Divizije - strajkuju; zato zdravstveni radnici u onim Institucijama koje se nalaze u ulicama Kralja Milana, Kralja Petra, Kralja Aleksandra, Cara Dusana, Kraljice Natalije & B.B. Kinga - ne strajkuju!

Pa, sad, vi, gradjani, odlucite: Monarhija ili Zdravlje? Socijalizam ili Pusenje? Kraljica ili Sifilis? Srpski vladari ili Marsal Tito? Republika ili Jajce?

Drugovi, bog vas blagoslovio!

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /