Ponedeljak, 19. maj 1997.

PREDLOG PREDSEDNIKA NOVOSADSKE VLADE CASLAVA POPOVICA

Zajedno za Novi Sad

Popovic naglasava da je "upao u cirkus u kome vise ne moze da razume koji su ciji interesi"

Novi Sad. - Sve ono sto se trenutno desava u novosadskoj Gradskoj skupstini i Vladi su ne cak ni partijski vec iskljucivo licni interesi. Jer, ako je rec o, na primer, funkcionisanju gradske kanalizacije, koji tu partijski interesi mogu da vaze? - upitao je predsednik Izvrsnog odbora Skupstine Novog Sada Caslav Popovic samo nekoliko casova pre sinocnog sastanka predstavnika odbornickih grupa, partija i clanova gradske vlade, kome premijer po svom izboru nece prisustvovati, jer je dva dana pre sednice Skupstine grada, odrzane u prosli petak, kovertirao ostavku na clanstvo u DS.

Popovic naglasava da je upao u "cirkus u kome vise ne moze da razume koji su ciji interesi i da je svoju ostavku u stranci u koverti (cekajuci sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke da o tome raspravlja) ponudio zbog toga sto politikom ne mora da se bavi. Ostavku na mesto predsednika Vlade nije ponudio jer smatra da pred Novosadjanima na to nema pravo i da bi se time jos vise produbila kriza i "osnazio haos".

Iako, bar kako je sinoc receno, nije prisustvovao skupu onih politicara od kojih se ocekuje da se dogovore i rese novosadsku krizu, Popovic im je, kao predsednik Vlade, poslao poruku da bi, po njegovom misljenju, trebalo raditi na tome da se osnuje jedna odbornicka grupa "zajedno za Novi Sad" koju bi sacinjavali: koalicija "Zajedno", koalicija "Vojvodina" i "neostrasceni" deo Srpskog pokreta obnove. Jer, naglasava predsednik Popovic, u ovom trenutku se postavlja pitanje: ko je koalicioni partner DS u okviru koalicije "Zajedno" i kome ce Vuk da zavrne usi?

B. Opranovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /