Ponedeljak, 19. maj 1997.

DR VOJISLAV KOSTUNICA, LIDER DSS

DSS postuje dogovore sa "Zajedno"

Kragujevac. - Demokratska stranka Srbije ce dalje delovati samostalno, naravno, saradjujuci sa drugim strankama, na cistim osnovama i sa strankama u okviru koalicije "Zajedno", za koje nas vezuje sklopljeni sporazum za prethodne izbore, izjavio je prekjuce u Kragujevcu lider DSS dr Vojislav Kostunica.

Predsednik DSS, koji je ovde prisustvovao konstituisanju novog ogranka stranke, istakao je takodje da DSS postavlja teziste svojih aktivnosti na izbornim uslovima, a ne na broju kandidata ili koalicijama.

- Svaka saradnja sa SPS je politicka iluzija, a takodje i razdvajanje nacionalnog od demokratskog. Srbiji moze biti bolje samo ako se promeni politicki sistem olicen u SPS i lideru te partije - kaze dr Kostunica.

Novi opstinski odbor DSS u Kragujevcu, inace, broji deset clanova, a medju njima je i mr Miroslav Marinkovic, potpredsednik ovdasnje gradske vlade. Podsetimo da je stari Opstinski odbor DSS u Kragujevcu nedavno raspusten odlukom Glavnog odbora ove stranke. Nakon toga clanovi raspustenog odbora DSS u Kragujevcu organizovali su (polovinom aprila) vanrednu skupstinu DSS koja je u stvari predstavljala osnivacki skup nove partije - Demohriscanske stranke Srbije.

Povodom prekjucerasnjeg konstituisanja novog Opstinskog odbora DSS juce se oglasio Gradski odbor Demohriscanske stranke Srbije u cijem saopstenju za javnost se kaze da je izbornoj Skupstini DSS za Kragujevac u prostorijama SPS (Domu samoupravljaca, prim. Z. R.), prisustvovalo 18 clanova. Skupstinu DSS, tvrde demohriscani, "obezbedjivala su dvoja kola milicije"...

"Ovim je zavrsena polarizacija u redovima kragujevackog ogranka Demokratske stranke Srbije. Od ukupno 1.150 clanova ovog ogranka njih 32 su presli u druge stranke, 18 je ostalo u DSS, dok je 1.100 pristupilo Demohriscanskoj stranci Srbije, istice se u jucerasnjem saopstenju za javnost rukovodstva kragujevackih demohriscana.

Z. Radovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /