Ponedeljak, 19. maj 1997.

KOMENTARI POSLE ZABRANE PROTESTA GRADJANA U PECI ZBOG ISKLJUCENJA

Dacic nema informacije, Ristic nije cuo

Beograd, FoNet. - Advokat Slobodan Soskic izjavio je u subotu BK televiziji, povodom problema BK Telekoma u Peci, da rezim u SR Jugoslaviji "ne zeli slobodno i necenzurisano informisanje". Soskicev komentar usledio je nakon zabrane protesta gradjana Peci povodom iskljucenja programa BK TV u petak.

"Vlast je", rekao je Soskic, "pribegla politickom nasilju i nepostovanju elementarnih ljudskih prava." Isticuci da je pravo na okupljanje jedno od osnovnih ljudskih prava i da gradjani imaju punu slobodu da to cine, Soskic je ocenio zabranu okupljanja kao neustavnu. Nakon sto je u petak uvece pusten iz pritvora, direktor peckog studija BK TV Nebojsa Radulovic izjavio je da policajci "nisu bili grubi prema njemu", premda on to nije ni ocekivao, kako je istakao, "buduci da vecina policajaca podrzava BK Televiziju".

BK TV se obratila portparolu SPS Ivici Dacicu i predsedniku Direkcije JUL Ljubisi Risticu s molbom da komentarisu "pecki slucaj". Dacic je istakao da "nema dovoljno informacija" kako bi nesto konkretno rekao o dogadjaju, dok je Ristic rekao da ne gleda program BK TV i da "nije cuo da su gradjani Peci protestovali".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /