Ponedeljak, 19. maj 1997.

MILO DJUKANOVIC U INTERVJUU LISTU "MADJAR SO"

"Nismo prevazisli razlike"

Novi Sad. - Rec je o sukobu koncepcija, ali ne tako pripremljenom po kojem je gospodin Bulatovic za Jugoslaviju, a ja antisrpski opredeljen, kako su to tvrdili drzavni mediji u Srbiji. Koncepcijske razlike proizlaze iz zamisli o funkcionisanju sistema vlasti, odnosno vidjenja daljeg razvoja demokratskog sistema - rekao je, izmedju ostalog, crnogorski premijer Milo Djukanovic u intervjuu koji objavljuje jucerasnji broj lista "Madjar So", upitan o razlozima razmimoilazenja sa predsednikom Momirom Bulatovicem.

Djukanovic dalje obrazlaze:

- Ja se i dalje zalazem za postovanje principa Ustavom utvrdjene podele vlasti na osnovu koje svi tacno znaju sta je zadatak i obaveza Vlade, a sta Skupstine, sta je posao sudstva. U tom sistemu Ustav utvrdjuje i mesto i ulogu predsednika republike. Namera predsednika Momira Bulatovica, medjutim, u poslednje vreme jeste da srusi ovaj sistem i da nas vrati na pocetak pocetka kada je pojedinac zaobilazeci Ustav i sistem institucija uveo samovlasce i donosio sudove koji ne trpe dovodjenje u pitanje.

- Cini mi se da zasad nismo prevazisli razlike - odgovorio je jos Djukanovic, zapitan da li deli misljenje medija da je postignut kompromis. Crnogorski premijer predocava kako je jos na pocetku predlagao Bulatovicu koegzistenciju razlicitih misljenja unutar Demokratske partije socijalista i izbegavanje krajnosti po kojoj treba da pobedi jedna ili druga opcija. Hteo sam da izbegnem metode nasih prethodnika, razracunavanje, diferencijaciju, ali kod predsednika Bulatovica nisam naisao na razumevanje - predocio je jos Djukanovic.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /