Utorak, 27. maj 1997.

OPSTINSKI ODBOR DSS U KRAGUJEVCU

Vojislav Kostunica bio u pravu

Kragujevac. - Najnovije svadje u koaliciji "Zajedno" jasno su pokazale da je dr Vojislav Kostunica, lider DSS, bio potpuno u pravu kada je predlozio usvajanje deklaracije o nacionalnoj i demokratskoj politici u Srbiji - izjavio je na jucerasnjoj pres konferenciji predsednik novoformiranog Opstinskog odbora DSS u Kragujevcu Dusan Golubovic.

On je istakao da je zalosno, ali istinito, da je Opstinski odbor DSS u Kragujevcu prostorije za rad dobio od bivseg predsednika Skupstine grada koji je bio socijalista, a da je bez njih ostao kada je opozicija ovde dosla na vlast.

Pojasnjavajuci taj problem, pravni zastupnik Opstinskog odbora DSS Tomislav Radosevic je rekao da je ovdasnji ogranak ove stranke koristio prostorije u glavnoj ulici (Kragujevackog oktobra) na osnovu dozvole prethodnog rukovodstva grada i direktora "Vodovoda". Posle raspustanja bivseg Opstinskog odbora DSS u Kragujevcu i iskljucenja njegovog predsednika Gvozdena Jovanovica iz stranke, Jovanovic nije hteo da vrati dokumentaciju, pecat i - prostorije.

Opstinski sud je doneo privremenu meru o iseljenju, ali ni posle cetiri pokusaja sudski izvrsitelji i policija nisu uspeli da Opstinski odbor DSS uvedu u sopstvene prostorije.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /