Utorak, 27. maj 1997.

EKSKLUZIVNO: VLADE DIVAC O SVOM IZOSTANKU SA ES U SPANIJI

Operacije su neodlozne

Vlada Olic
specijalno za "Nasu Borbu" iz Vasingtona

U ekskluzivnom razgovoru za "Nasu Borbu" Vlade Divac je definitivno potvrdio da iz medicinskih razloga nece biti u prilici da nastupi za jugoslovensku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Spaniji. Zbog razlicitih glasina koje kolaju Beogradom oko njegovog statusa, Divac je pozvao vaseg izvestaca da bi rascistio celu situaciju.

Odranije bilo je najavljeno da bi Vlade verovatno morao da sredi situaciju sa povredom kolena pre pocetka sampionata u Spaniji. Da podsetimo, Divac vec dve godine ima povremene napade jakih bolova u oba meniskusa, vec je isprobao razlicite metode neoperacijskog lecenja ukljucujuci i akupunkturu. Ali doktori su mu ovog proleca konacno rekli da nikada nece doci do potpunog oporavka bez operacije kojom bi se uklonila samlevena hrskavica koja se sada nalazi izmedju kostiju i s vremena na vreme izaziva teske bolove i ogranicava pokretljivost.

Tu, na zalost, nije kraj. "Posle povratka iz Beograda gde sam boravio samo na par dana da bih odgledao fudbalsku utakmicu Jugoslavija-Spanija, lekari su tokom rutinskog pripremnog pregleda pred operaciju kolena otkrili da su mi pokidani ligamenti u levoj saci," kaze Divac. Ta povreda je zadobijena tokom jednog bezazlenog duela u utakmici Sarlota i Atlante 3. aprila. Vlade se povremeno zalio na bolove u saci ali kako se ne radi o suterskoj ruci, tome nije pridavao poseban znacaj do pre par nedelja.

Konacno, Divac 5. juna ide na operaciju levog kolena i leve sake. Radi se o danas relativno rutinskim hirurskim zahvatima i ocekuje se potpuni oporavak do pocetka sledece NBA sezone. Vlade planira da oko 1. jula doputuje u Spaniju da bi makar sa tribina bodrio jugoslovensku reprezentaciju. A neposredno nakon operacije, podrazumevajuci da zahvat prodje rutinski, Divac ocekuje da ce biti u mogucnosti da mi se pridruzi u komentarisanju NBA finala na BK Telekomu.

Na kraju, Vlade je ponovo ogorcen zbog medijskih igara i nagadjanja oko njegovog izostanka. "Beogradom kruze razne price iz nepoznatih izvora", kaze Divac. "Neki ljudi su me videli na dva minuta tokom utakmice sa Spanijom i od toga sada prave intervjue". Najvise ga pogadjaju insinuacije da izbegava reprezentativne obaveze ili da ga Sarlot ne pusta. "Ja sam bio pazljiv pa sam u poslednji ugovor koji je sada na snazi sa Hornetsima stavio klauzulu da je klub obavezan da me pusti za potrebe jugoslovenske reprezentacije", prica Vlade. "Tu nema dileme".

O odanosti jugoslovenskom timu najbolje ce - uprkos rehabilitaciji - posvedociti prisustvo Divca na tribinama kada "plavi" budu branili evropsku titulu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /