Utorak, 27. maj 1997.

HONORARCI RTV "POLITIKA" STRAJKUJU VEC 100 DANA

Inspekcija kaznila H. D. Antica sa 100 dinara

Beograd. - Honorarni saradnici RTV "Politika", koji se vec 100 dana nalaze u strajku radi ostvarivanja svojih prava, potrazice pomoc advokata i suda, izjavio je juce Aleksandar Jovanovic, sekretar Nezavisnog sindikata RTV "Politika".

Prema nalazima inspekcije rada, koja je na zahtev 114 honoraraca izvrsila kontrolu poslovanja RTV "Politika", utvrdjeno je da je na poslovima u ovoj televiziji bilo angazovano vise lica sa kojima ne postoje ugovori o radu, niti drugi akti o zaposlenju. Stoga je ovo preduzece kaznjeno sa 1000, a direktor H. D. Antic sa 100 dinara.

U zapisniku se takodje konstatuje da su sva lica zakljucno sa 14. februarom, isplacena za rad u ovoj kuci. Iako je saradnicima koji rade isplacen deo februarskog honorara, nasa potrazivanja nisu izmirena, a kako nezvanicno saznajemo nikad i nece, kaze Jovanovic i dodaje - Pokusaji da se dobiju potvrde o radu, ostali su bez uspeha, verovatno i iz straha da cemo traziti materijalnu nadoknadu. Slobo Veljovic, zamenik ministra za rad okarakterisao je sanse da se dospela potrazivanja naplate kao realne, ali da mogucnost da se vrate na posao eventualno vazi za ljude koji su veci broj godina proveli na RTV "Politika".

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /