Utorak, 27. maj 1997.

GRADSKI ODBOR SPO NOVOG SADA

Ponovo jedinstvena odbornicka grupa

Za sudbinu sporazuma o rekonstrukciji gradskog Izvrsnog odbora vise nismo zabrinuti, izjavio Vlatko Vukovic, predsednik novosadskog odbora SPO

Novi Sad. - U novosadskoj Skupstini ponovo je uspostavljena jedinstvena odbornicka grupa Srpskog pokreta obnove koja ce potpuno ispostovati sporazum o rekonstrukciji gradske vlade i garantovati stabilnu vecinu koalicije "Zajedno". To je rezultat dogovora u vrhu stranke i arbitriranja Vuka Draskovica u korist zahteva i argumenata grupe SPO-Novi Sad. Ovako su juce u Gradskom odboru SPO predocene novine na novosadskoj politickoj sceni uz jedinu novu konstataciju da svi odbornici na sesiji kod Vuka Draskovica u petak nisu potpuno jednako mislili: od 17 odbornika novosadske Skupstine (neki nisu mogli na put, a gradonacelnik Svilar i potpredsednik Miroslav Negrojevic nisu objasnili razloge nedolaska), 13 je bilo za smenu predsednika i potpredsednika Skupstine, uz cetvoro uzdrzanih. Kako je novinarima juce rekao predsednik Gradskog odbora SPO Vlatko Vukovic, Svilar i Negrojevic su radili mimo interesa stranke i predlozeno im je da podnesu ostavke. Umesto njih, kandidati za celne funkcije su dr Stevan Vrbaski (za predsednika Skupstine i najmladji odbornik SPO Milan Djukic (za potpredsednika). Novi sef odbornicke grupe SPO je Borislav Zeljkovic.

Za sudbinu sporazuma o rekonstrukciji gradskog Izvrsnog odbora u SPO vise nisu uopste zabrinuti jer su, po Vlatku Vukovicu, u Demokratskoj stranci reseni da podrze ono sto predlozi njihov koalicioni partner. Nedavno glasanje demokrata protiv sporazuma obrazlaze se zabludom odbornika DS koji, navodno, nisu mogli da daju glas za sporazum kada celnici SPO (Svilar i Negrojevic) nisu bili za takvu odluku. Po Vukovicu, predsednik Gradskog odbora DS Borisav Novakovic je obecao da ce njegova stranka podrzati onaj deo SPO iza kojeg bude stajala beogradska centrala.

U novosadskom odboru SPO su optimisti i kada je u pitanju zakazivanje sednice Skupstine iako se nadaju opstrukciji gradonacelnika. Navode da sednicu moze da sazove i Izvrsni odbor grada kao i 20 odbornika. Sredjivanju stanja trebalo bi da doprinesu Mihajlo Svilar i Miroslav Negrojevic stavljanjem sopstvenih potpisa na zajednicku odbornicku grupu SPO koja, bez njihovog ucesca ne bi bila stabilna. - Oni su clanovi SPO, i nadamo se da ce se ponasati u skladu s kodeksom o partijskoj disciplini - kazu u Gradskom odboru.

P. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /