Utorak, 27. maj 1997.

NA POZIV MATE GRANICA

Milan Milutinovic danas u Zagrebu

Sefovi diplomatija SRJ i Hrvatske ce danas potpisati konzularnu konvenciju i parafirati ugovore o uzajamnoj pravnoj pomoci, saopstio hrvatski MIP

Zagreb, Beta. - Ministar inostranih poslova SR Jugoslavije Milan Milutinovic dolazi danas u zvanicnu posetu Hrvatskoj, na poziv hrvatskog ministra inostranih poslova Mate Granica, saopstilo je juce hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova.

Prilikom danasnjeg, treceg susreta od potpisivanja Sporazuma o normalizaciji odnosa Hrvatske i SRJ u avgustu 1996. godine, Milutinovic i Granic ce nastaviti razgovore o uspostavljanju odnosa izmedju dve drzave u interesu stabilnosti u regionu, navodi se u saopstenju hrvatskog MIP. Dva ministra ce razgovarati o zavrsetku mirne reintegracije istocne Slavonije u predvidjenom roku i o pregovorima o nizu medjudrzavnih ugovora - iz podrucja granicnog rezima, pogranicnog saobracaja, prava manjina, pravnih i konzularnih odnosa i stvaranja uslova za privrednu i trgovacku saradnju.

Milutinovic i Granic ce potpisati konzularnu konvenciju i parafirati ugovore o uzajamnoj pravnoj pomoci, a predstavnici ministarstava za saobracaj dve drzave ce nastaviti razgovore o ugovorima koji su potrebni za skoro otvaranje saobracajnih veza izmedju Hrvatske i SRJ, navodi se u saopstenju MIP Hrvatske. Kako se ocekuje, Muilutinovica ce u Zagrebu primiti i hrvatski predsednik Franjo Tudjman.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /