Sreda, 28. maj 1997.

OD SUTRA STALNI JAVNI BUNT PENZIONERA U SRBIJI

Vlast je izigrala stare ljude

Sutra u 10 sati na Trgu Nikole Pasica u Beogradu pocinje prvi u nizu protesta penzionera, najavilo Nezavisno udruzenje penzionera Srbije

Proradice pistaljke:
Penzioneri su zimus bili medju demonstrantima
FOTO: D. Milosevic

Beograd. - "Nase najjace i poslednje oruzje je biracko pravo. Nemamo vise ni vremena ni poverenja da glasamo za bilo cija prazna obecanja. Niko nema pravo da trazi od penzionera da placaju svojim zivotom rezultate jedne pogresne politike. Vlast koja je izigrala starost nema pravo na buducnost", rekao je Predrag Zdravkovic, predsednik Skupstine Nezavisnog udruzenja penzionera Srbije na jucerasnjoj konferenciji za novinare povodom sutrasnjeg protesnog skupa penzionera na Trgu Nikole Pasica u Beogradu koji pocinje u 10 sati.

Ovim okupljanjem penzioneri najavljuju stalni javni bunt protiv aktuelne vlasti sve dok ne izmiri dug prema penzionerima. Upucen je zahtev Mirku Marjanovicu, republickom premijeru, da primi delegacijiju penzionera koja ce mu proslediti zahteve sa protesnog skupa. Organizatori sutrasnjeg okupljanja isticu da im je veliki broj penzionera predlozio da svi koji docu na protest ispred zgrade republicke vlade sacekaju ishod razgovora njihove delagacije sa Marjanovicem.

Procenjuje se da ce se na Trgu Nikole Pasica okupiti nekoliko hiljada penzionera, a zdravstvenu pomoc najstarijim sugradjanima obezbedice Strudentski parlament.

M.V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /