Sreda, 28. maj 1997.

POLICIJA JUCE UPALA U NOVOPAZARSKI RTV "SAN"

Oduzeti predajnici pod pretnjom automata

Novi Pazar. - Pod pretnjom automatskog oruzja nad Nenadom Slavkovicem, radnikom Radio televizije "San" u Novom Pazaru, policija je juce upala u tu medijsku kucu i oduzela radijske i TV predajnike kako bi onemogucila dalje emitovanje programa, kaze se u saopstenju koje je potpisao Ruzdija Sabotic, direktor TV "San".

To je uradjeno, kako se tvrdi u saopstenju bez prethodne najave. Potvrde o privremenom oduzimnju RTV predajnika ostavljene su posle prepada na radnom stolu vlasnika tv "San".

Iako je registrovan u Privrednom sudu u Kraljevu u februaru 1993. godine, RTV "San" do danas nije dobila dozvolu za emitovanje programa. Kako se kaze u saopstenju, RTV "San" ima saglasnost RTS-a za radio, a Ministarstvo saobracaja i veza Republike Srbije je prihvatilo dokumentaciju te medijske kuce kao potpunu za ucesce na konkursu za dodelu frekvencija.

Dan uoci upada milicije u prostorije RTV "San", Sabotic je uputio pismo ministarki Radmili Milentijevic, u kome trazi od nje da ga primi i izjasni se o celom slucaju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /