Sreda, 28. maj 1997.

NOVE KOMPLIKACIJE OKO PRODAJE TELEKOMUNIKACIJA PTT "SRBIJA" KOMPANIJI STET

Uznemireni inostrani akcionari "kvare" posao?

Akcionari iz SAD, Rusije i Kipra traze zastitu uloga u "Mobtelu", zajednickom preduzecu PTT Srbije i BK Trejda

Beograd. - Americki akcionar firme BK Trejd Stiv Joandies uputio je u ime akcionara ove firme najvisim saveznim organima, JP PTTS "Srbija" i javnosti pismo u kojem trazi zastitu uloga u "Mobtelu" zajednickom preduzecu PTT Srbije i BK Trejda, kojem je na 20 godina data licenca za rad sistema javne mobilne telefonije. U pismu se najavljuje i dolazak Joanidesa i ostalih akcionara iz SAD, Rusije i Kipra , uznemirenih vestima u novinama da ce italijanskoj kompaniji STET u okviru ugovora o kupovini biti data i licenca za GSM sistem mobilne telefonije, do kraja ove nedelje u Beograd.

"Obavestili smo italijanski STET kao i druge potencijalne ulagace sta se desava inostranom osnivacu koji je vec ulozio svoja sredstva i ispunio ugovorne obaveze ,a da pritom samo preko stampe doznaje da se nesto desava sto moze da utice na sigurnost njegove investicije", pise Joanides.

Izvori kompanije STET nisu medjutim mogli da potvrde da je takvo pismo stiglo do njih. "STET bi verovatno voleo da dobije i mobilnu telefoniju, ali ako postoji bilo kakav problem u vezi sa tim to moze da resava samo srpska vlada, a ne mi " rekao je ovaj izvor. Londonska advokatska kompanija "Vejl Gotcal and Mendzis" koju je Vlada Srbije angazovala kao savetnika u pregovorima sa STET nije zelela da da bilo kakav komentar o tome da li bi istupanje akcionara BK Trejda moglo na bilo koji nacin da ugrozi pregovore.

Pregovori vlade Srbije i predstavnika STET nastavljeni su i juce.

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /