Sreda, 28. maj 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Seselj: S Draskovicem o - Paroskom

Lider radikala izjavio da je najveci deo razgovora na Dunavskom keju protekao o tome kako je "Djindjic izigrao Paroskog"

Beograd. - S Vukom Draskovicem sam najvise pricao o tome kako je Zoran Djindjic izigrao Milana Paroskog na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke - rekao je Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, odgovarajuci na jucerasnjoj konferenciji za novinare na pitanje sta je bila sadrzina nedeljnog razgovora Seselj-Draskovic-Karic.

Prema njegovim recima, Paroski je na tajnom glasanju izabran jos u prvom krugu za potpredsednika DS, a onda su "po Djindjicevom nalogu falsifikovani rezultati, tako da u drugom krugu vise nije imao sansi". Tako je, precizirao je Seselj, Djindjic pokusao da, prema sopstvenoj proceni na elegantan nacin zaobidje Paroskog, a ostane sa njim u dobrim odnosima".

Upitan o cemu je jos razgovarano na sastanku na zemunskom Keju, Seselj je odgovorio: "O raznim stvarima, pa cak i o lepom vremenu. Zar je obicaj da ljudi prepricavaju svoje privatne razgovore?"

Komentarisuci pisanje "Blica", prema kome je Vuk Draskovic, "videvsi sebe kao buduceg predsednika Srbije" njemu i Karicu ponudio koalicionu saradnju (Seselju kao predsedniku Skupstine), lider SRS je rekao da je rec o "policijskim informacijama, koje su, zbog pogresnog rukovanja prislusnim aparatima - pogresne".

- Kako mogu da budem predsednik Skupstine, kad nisam republicki poslanik? - pitao je Seselj.

"Za Djindjicevu smenu glasace casni ljudi"

Seselj je juce predvideo da ce se Zoran Djindjic jos vrlo kratko zadrzati na mestu gradonacelnika Beograda. "Ocekujemo da ce za Djindjicevu smenu glasati svi casni ljudi, iz SRS, SPO, DS i SPS", rekao je Seselj i dodao da su neki popisi iz drugih stranaka, potrebni za pokretanje inicijative za smenu Zorana Djindjica, vec prikupljeni.

Odgovarajuci na pitanje da li ce prisustvovati medjustranackim razgovorima o izbornim uslovima, Seselj je rekao da su radikali "spremni za raspravu o izbornim uslovima, ali ako inicijativu pokrene neka ozbiljna stranka, kao sto su SPO ili DS, a ne i ako poziv stigne od marginalnih stranaka kao sto su GSS i DSS". U marginalne stranke, Seselj je, potom, ubrojao i novoformiranu "Socijaldemokratiju" i dodao da je za Bogoljuba Karica, ako se u tu stranku uclani, "to gore po njega u politickom smislu".

Na pitanje da li je bio pozvan na razgovore sa novim izaslanikom SAD za bivsu Jugoslaviju, Robertom Gelbardom, Seselj je odgovorio da bi bilo smesno da ga americki cinovnik poziva na razgovore. "Nisam isao na salter socijalne pomoci u americku ambasadu", rekao je Seselj.

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /