Subota, 1. novembar 1997.

VELIMIR ILIC O NAMERI VUKA DRASKOVICA DA GA ISKLJUCI IZ SPO

Ne mogu me iskljuciti iz Cacka

Draskovic moze da me smeni tamo gde odlucuju on sam i njegova gospodja, sto u Cacku nije slucaj, kaze Ilic za "Nasu Borbu", negirajuci da se sastajao sa Zoranom Djindjicem i Miloradom Vucelicem s namerom "da otcepi deo SPO"

Velimir Ilic, gradonacelnik Cacka i doskorasnji visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove, ocekuje da ce ga predsednik SPO Vuk Draskovic "verovatno iskljuciti iz stranke".

- Bio sam nosilac liste u Cacku i najubedljivije pobedio u citavoj Srbiji, ali Draskovic nece dozvoliti da udjem u Skustinu i zato ce me sigurno iskljuciti, bez obzira sto sam tako veliki opozicionar da je cak i redni broj moje clanske karte osam - kaze Ilic za "Nasu Borbu". Po njegovim recima, ne postoje nikakve sanse da ga Draskovic smeni sa mesta gradonacelnika Cacka. "On moze samo da me smeni tamo gde odlucuju on sam i njegova gospodja, sto u Cacku nije slucaj. Cacani znaju ko sam i sta sam, a sada znaju i ko je Vuk, jer se ofirao. On nema sanse da me pomeri sa ovog mesta, osim ako ne ugovori sa Vladom Srbije da uvede prinudnu upravu."

Ilic tvrdi da nikada nije imao nameru da osnuje neku novu stranku, a pogotovo ne "SPO-1990", ali kaze da je takva jedna izmisljotina koju on nikada nije pomenuo, pogotovo ne javno, vesto plasirana kako bi Draskovic imao "razlog" da ga za nesto tereti. Upitan da li se sastajao sa Zoranom Djindjicem i Miloradom Vucelicem koji su ga, po tvrdnjama njegovih partijskih drugova, nagovarali da otcepi deo SPO, Ilic kaze da su te informacije "netacne i da ih vesto potura Milan Bozic, koji ima dobru obavestajnu sluzbu i kao covek od zanata vesto razbija SPO, po nalogu svoje kume Mire".

- Vucelicu se javljam sa zdravo i video sam ga pre dve godine, a sa Djindjicem sam se cuo telefonom kada je zvao da mi cestita sina, sto se Draskovic nije setio - tvrdi Ilic.

Gradonacelnik Cacka smatra da je njegovo smenjivanje "poslednji trzaj Draskovica, koji je u krizi i kao covek i kao lider stranke". - Za moju smenu nije bilo ni sednice, ni razgovora, ni dogovora.

Draskovic sam odlucuje, sve sam radi, sam je sebe kandidovao a da ga niko nije predlozio. Kada sam usao u Predsednistvo shvatio sam da se tamo odluke donose samo klimanjem glava, osim nas dvojice, trojice koji smo uvek nesto govorili. Ko god kaze nesto protiv, Vuk ga smeni i tu nema ni "d" od demokratije - kaze Ilic i dodaje da je "Draskovic ruzna epizoda u demokratizaciji Srbije koja sto pre treba da se zaboravi". Ilic ipak zeli Draskovicu da pobedi na predsednickim izborima i "od srca bi mu cestitao, bez obzira na sve sto je uradio i sto nikada nije dozvoljavao legitimna i tajna glasanja, vec je sve sam odredjivao, zbog cega mu sada odbori u Srbiji otkazuju poslusnost, a on ih raspusta".

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /