Subota, 1. novembar 1997.

U NOVIM KARLOVCIMA PREDSTAVLJENA NOVA POLITICKA ORGANIZACIJA "VOJVODINA"

Iskljucenje zbog novog programa

Iz "Vojvodine" iskljuceni RDSV i LSV, jer ne prihvataju njen program i imaju posebne politicke platforme

Pancevo. - S obzirom da su RDSV i LSV pristupile novom politickom savezu pod nazivom Savez demokratskih snaga, Izvrsni odbor politicke organizacije "Vojvodina" iskljucio je RDSV i LSV iz "Vojvodine".

Ovom odlukom "Vojvodina" ne izrazava misljenje o Savezu demokratskih snaga, niti osporava legitimno pravo politickih organizacija da se ujedinjuju - stoji u pismu koje je juce uputila Koalicija "Vojvodina" iz Novih Karlovaca, sa potpisom dr Dragana Veselinova, pomenutim strankama.

Sa ovim pismom i odlukom "Vojvodine" Veselinov upoznao je novinare na vanrednoj pres-konferenciji u Pancevu, predstavljajuci se kao predsednik Izvrsnog odbora ove politicke organizacije. Pored ovog, u pismu se konstatuje "da je LSV napustila program demokratske borbe Vojvodine za autonomiju i presla na secesionisticki program borbe za Vojvodinu republiku, a RDSV je, "promenivsi osmi put u sedam godina politickog saveznika", propustila sansu da u Koaliciji "Vojvodina" pronadje trajno mesto.

Posebno je naglaseno da se "iskljucenim" koalicionim partnerima "uskracuje pravo predstavljanja u javnosti" pod imenom Koalicija "Vojvodina", pa je cak i zapreceno da ce u suprotnom biti "gonjeni po zakonu".

Odgovarajuci na pitanja novinara, od kada postoji i ko sada cini politicku organizaciju Koalicija "Vojvodina", sa sedistem u Novim Karlovcima, Veselinov je rekao da je zvanicno registrovana 11. novembra prosle godine, a sada su u toj koaliciji NSS i Pokret za Vojvodinu, koji je registrovan 22. avgusta ove godine.

Naglasavajuci da je ova nova koalicija "politicki naslednik" doskorasnje koalicije pod istim nazivom, Veselinov nije zeleo da komentarise optuzbe koje su povodom "ovih njegovih registracija" izrekli celnici (i gslavni odbori) LSV i RDSV. Samo je kratko dodao: "Jedva cekam da se sretnemo na sudu."

M. Mihajlov

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /