Ponedeljak, 3. novembar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA DEFINITIVNO ODLUCILA

Seselj ponovo u izbornoj trci

Beograd. - Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, ponovo ce biti kandidat za predsednika Srbije na izborima zakazanim za 7. decembar, definitivno je juce odlucila Centralna otadzbinska uprava, najvisi organ SRS.

Najavljujuci svoju pobedu vec u prvom izbornom krugu, Seselj je juce istakao da su predstojeci izbori znacajni ne zbog toga sto predsednik Srbije ima velika ovlascenja, vec zato sto ce, u slucaju pobede, SRS voditi glavnu rec u konstituisanju nove vlade, koja ce, naglasio je, ocigledno biti formirana tek posle izbora.

Jednoglasnoj odluci COU o Seseljevoj ponovnoj kandidaturi, donetoj na predlog Predsednickog kolegijuma SRS, prethodilo je nekoliko govora na temu "zasto je Seselj najbolji kandidat za predsednika Srbije". Aleksandar Vucic, generalni sekretar stranke istakao je da je rec o coveku koji je "prvi put posle 50 godina pobedio komunistickog kandidata" i ocenio da ce, uprkos ocekivanim medijskim napadima, Seselj 7. decembra biti izraziti izborni favorit.

Tomislav Nikolic, zamenik predsednika SRS, rekao je da ce izbori biti neravnopravni po dva osnova: "Socijalisti ce koristiti medije, a mi cemo imati kandidata duplo boljeg od njihovog", rekao je Nikolic.

Govoreci o svom predsedniku, Jorgovanka Tabakovic je naglasila da "prica o njemu lici na bajku", jer "izgleda gotovo nemoguce da postoji takav covek". "Mi drugog coveka nemamo", rekao je Slobodan Petricevic, da bi se, potom, brzo ispravio: "Ne dao Bog da mu se nesto desi, uvek imamo drugog kandidata u rezervi!" Neobicno zanimljiv bio je i govor predsednika Podunavskog odbora SRS koji je zavrsen recima: "S verom u Boga, Seselja i otadzbinu".

Na jucerasnjoj sednici COU SRS odluceno je da i predstojeca predsednicka kampanja bude bazirana na nastupima radikalskih celnika na lokalnim medijima, bez organizovanja mitinga i drugih javnih skupova.

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /