Ponedeljak, 3. novembar 1997.

POTROSACKA KORPA

"Skuplje meso i suhomesnati proizvodi"

Obecano meso iz uvoza jos nije stiglo, nestasica ovog artikla traje i dalje, a nove cene su stupile na snagu tokom protekle nedelje u prodavnicama vodecih trgovackih kuca. Cene koje su se otrgle kont roli odgovornih i nadlzenih za sektor trgovine, odrazile su se i na cene namirnica iz potrosacke korpe koja je kod "C marketa" skuplja oko 11,08, u "Jabuci" 6,57 i u prodavnicama "Pekabete" poskuplje nje iznosi 3,23 odsto.

Najnovije povecanje cena juneceg mesa nije bitno izmenilo snabdjevenost trgovina svezim mesom, svinjetine je cak i manje u ionako skoro praznim rashladnim vitrinama. U prodavnice meso stize uglavnom dva puta u nedelji, najcesce je to utorak i petak i kolicine su mu ogranicene pri kupovini. Sa novim cenovnicima, gde je prosek povecanje od 21 do 40 odsto, asortiman polutrajnih, trajnih i delikates suhomesnatih proizvoda u "C marketovim" radnjama je znatno bolji. Pored salama, mortadela, virsli stigle su i kobasice (cajna, alpska, kulen) kao i dimljeni delikatesi pecenice, kraski vrat. Cena pr aske sunke sa "skokom" do 45 odsto obelezila je znacajno proslonedeljni bilans cena potrosacke korpe u prodavnicama ove trgovacke kuce. Umesto 47,70 sada pomenuti artikl kosta 69,34 dinara. U "Jabuci" poskupljenje suhomesnatih proizvoda je oko 23 odsto, takodjer nove "paprene" cene "sporadicno" su se nasle i na cenovniku mesnih preradjevina u "Pekabetinim" trgovinama.

Da li ce interventnog uvoza uopste biti i da li ce povecanje cena juneceg povuci za sobom i cene ostalog mesa, kao i da li ce poskupljenje normalizovati snabjevanje trgovinama svezim mesom, ostaje da se vidi tokom ove nedelje.

R. T. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /