Ponedeljak, 3. novembar 1997.

"HAJL HITLER" KRAGUJEVACKIH SKINHEDSA

Seselj i Kju-kluks klan

Kragujevacki "celavci" nemaju nista protiv nacizma. Na primedbu da je Hitler ubijao Srbe, pravoslavni skinsi odgovaraju: "To nisu bili Srbi, to su bili komunisti"

Kragujevacki skinhedsi, kako izjavljuju njihova dva predstavnika u "Nezavisnoj Svetlosti", mrze Cigane, Jevreje, narkomane i komuniste. Priznaju da su pre vise meseci, na jednom koncertu, insistirali "da Cigani izadju napolje" i posle su pozdravili publiku dizanjem ruku i skandiranjem "Zig hajl". Inace, kragujevacki "celavci", kako sami izjavljuju, pripadaju ogranku pravoslavnih skinhedsa.

O ubistvu 13-godisnjeg malisana u Beogradu sumadijski "skinsi" kazu da se "to radi pametnije, organizovano, a ne usred bela dana". Mnogo puta su, kako kazu, sacekivali i prebijali Cigane, "ali pametn o". "I nije istina da murija ima nesto protiv toga", dodaju.

A dovoljan razlog za mrznju je to sto su "Cigani prljavi, ruzni, neradnici s buvljaka". "Cigani u Indiji, kako tvrde, vrse nuzdu na ulici, pa se onda pojavi jedna partija koja hoce da zavede red, da ne moze svasta da se radi na ulici".

"Skinsi" mrze narkomane jer su "prljavi i raslabljuju nasu belu rasu". A Jevreje mrze "sto u svetu drze sve konce" i sto im je jedan svestenik puno pricao "o njihovoj i masonskoj zaveri". Istovremeno , kragujevacki "celavci" nemaju nista protiv nacizma. Na primedbu da je Hitler ubijao Srbe, pravoslavni "skinsi" odgovaraju: "To je naduvano. To nisu bili Srbi, to su bili komunisti".

Najbliza politicka grupa sumadijskim "skinsima" je americki Kju-kluks klan. "Oni rade isto sto i mi. Samo mnogo bolje stoje, cak imaju i svoju televiziju". Seselja cene "jer je najbolji". Jedan od "s kinsa" izjavljuje: "Kad on dodje na vlast, Amerikanci ce da se pitaju gde to ono bese ziveli Siptari u Jugoslaviji".

S. D. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /