Ponedeljak, 3. novembar 1997.

ODLUKA PREDSEDNISTVA SRPSKOG POKRETA OBNOVE

Draskovic kandidat za predsednika

Beograd, Beta. - Predsednistvo Srpskog pokreta obnove (SPO) odlucilo je juce da Vuk Draskovic bude kandidat za predsednika Srbije na izborima zakazanim za 7. decembar. Predsednistvo je odlucilo da predsednicka kampanja Vuka Draskovica pocne odmah, navodi se u saopstenju SPO.

Na sednici je ocenjeno da bi svako isticanje drugog kandidata znacilo ne samo rasipanje demokratskih glasova, vec i direktnu podrsku onima koji Srbiju uvode u diktaturu i medjunarodnu izolaciju. U saopstenju se navodi da je usvojen i Predsednicki program Vuka Draskovica, koji ce se odnositi na hitne i odlucne mere na zastiti socijalno ugrozenih, brzi obracun sa kriminalom u Srbiji, puno postovanje Dejtonskog sporazuma, korenitu promenu politickog i ekonomskog uredjenja drzave, punu ekonomsku samoupravu, postovanje ljudskih prava i sloboda i punopravno clanstvo zajednicke drzave Srbije i Crne Gore u Evropskoj uniji.

"Clanovi Predsednistva i Predsednickog saveta stranke ocenili su da je Vuk Draskovic covek osvedocenih politickih vizija, sa nespornim ugledom u svetu i veliki pregalac za demokratski preobrazaj Srbije, zbog cega je hapsen i proganjan", navodi se u saopstenju SPO. U saopstenju se navodi da je Draskovic na septembarskim izborima dobio blizu 900.000 glasova i da su mu, "nekorektnom i nedostojnom kampanjom antiizbornog bloka programski bliskih stranaka, oduzeti glasovi za ulazak u drugi krug i konacnu pobedu".

"Predsednistvo i Predsednicki savet SPO su uvereni da je patriotska i moralna obaveza svih demokratskih snaga u Srbiji da, bez obzira na izvesne medjusobne i prolazne nesuglasice i sporenja, na predsednickim izborima 7. decembra podrze Vuka Draskovica." U saopstenju se navodi da SPO posebno ocekuje podrsku od demokratsko orijentisanih stranaka u Srbiji koje su "imale hrabrosti i politicke mudrosti da izadju na septembarske izbore i, zajedno sa SPO, onemoguce pobedu kandidata levice i ekstremne desnice".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /