Utorak, 4. novembar 1997.

SLAVKO DRLJEVIC, DIREKTOR HIPOTEKARNE BANKE U PODGORICI, TVRDI

"Specijalisti" destabilizuju Crnu Goru

Podgorica, Montenafaks. - Slavko Drljevic, dirketor Hipotekarne banke u Podgorici, donedavno potpredsjednik Vlade Crne Gore, izjavio je da Crnoj Gori prijeti dalja ekonomska destabilizacija, za sta - kako je rekao - postoje specijalizovani ljudi, koji to rade veoma vjesto, i imaju visegodisnje iskustvo u tome, a sto je ovih dana evidentno i u naglom povecanju broja dilera na ulicama crnogorskih gradova.

- Novac u Crnu Goru dolazi sa strane, o cemu svjedoci i naglo povecanje broja dilera na ulicama. U opstem metezu, koji vlada na prostorima Jugoslavije, lociranje takvih poslova moze da bude direktno u cilju destabilizacije odredjenih podrucaja - izjavio je Drljevic za jucerasnji podgoricki dnevnik "Vijesti".

- U svakom slucaju, Vlada Republike Crne Gore mora ovu situaciju posebno analizirati i preduzeti mjere da se zastitimo od povecanog broja dilera i uspostavimo odbrambeni mehanizam, radi sprjecavanja novih inflatornih udara - naglasio je Drljevic, ukazujuci na evidentno "ponovno probijanje novcane mase", koja je "za ovu godinu bila projektovana na pet i po milijardi, a za deset proteklih mjeseci gotovo je udvostrucena, a ostvarena vrijednost joj je 10 milijardi i 200 miliona dinara, od kojih su dvije i po milijarde emitovane bez pokrica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /