Utorak, 4. novembar 1997.

NEUSPEO DOGOVOR O KONSTITUISANJU SKUPSTINE OPSTINE BRCKO

Ocekuje se dolazak Frovika

Brcko. - Jucerasnji razgovor o konstituisanju visenacionalne i visestranacke Skupstine opstine Brcko, nakon dvocasovne rasprave zavrsen je bez rezultata.

Sastanak je odrzan u mesnoj kancelariji OEBS-a, a prisustvovali su predstavnici SDS, SPRS, SRS, te Koalicije za BiH, SDP i HDZ, kao i dosadasnji predsednici triju opstina Brcko iz oba entiteta (Srpska opstina Brcko, Opstina slobodno Brcko i Opstina Brcko - Ravne). Predstavnici partija i Koalicije iz Federacije BiH su insistirali da se Skupstina konstituise u roku i u duhu naloga supervizora, dok su predstavnici stranaka iz Republike Srpske zahtevali da se prethodno donese konacna verzija statuta Opstine, koji je iz temelja promenjen nalozima i amandmanima medjunarodnog supervizora. Kako rok za konstituisanje skupstine, prema nalozima, istice 7. novembra, to je preostalo samo cetiri dana do postizanja dogovora.

S tim u vezi, ocekuje se da danas u Brcko dodje i americki ambasador Robert Frovik, sef OEBS za BiH, koji ce se sastati sa predstavnicima stranaka i ocekuje se da ce pomoci svom zameniku i supervizoru Robertu Farantu u razresenju ovih problema.

P. Vasic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /