Utorak, 4. novembar 1997.

NOVAK KILIBARDA ZA "NASU BORBU" O ODLUCI SAVEZNOG MINISTARSTVA PRAVDE

Tuzicemo ministra Knezevica

Doglavnik Momira Bulatovica sa saveznog nivoa bori se protiv demokratskih kretanja u Crnoj Gori

Beograd. - Predsednik Narodne stranke Crne Gore Novak Kilibarda, povodom odluke Saveznog ministarstva pravde da u registar politickih organizacija umesto njega upise Bozidara Bojovica kao predstavnika Narodne stranke, "Nasoj Borbi" je izjavio da to predstavlja skandal i bruku.

- Odluka Saveznog ministarstva pravde da ponisti rjesenje koje je donijelo i na koje se, u predvidjenom roku, niko nije zalio, jeste i skandal i bruka. Skandal se ogleda u tome sto je Vrhovni sud upravo naredio ministru pravde da to uradi, a poznato je da je taj ministar pravde Zoran Knezevic sam aranzirao uslove da mu to bude naredjeno.

- Bruka se, medjutim, ogleda u tome sto je Knezevic sve preduzeo da unizi Crnu Goru. Naime, on je vjerni doglavnik Momira Bulatovica i on, umjesto da se bavi poslovima iz svoga resora, ne izbiva iz Crne Gore, izazivajuci nacionalnu i vjersku mrznju - ocenio je Kilibarda.

- Uz to valja naglasiti da rjesenje kojim se za validnu stranku proglasava jedna pucisticka grupa iz Narodne stranke, ne pogadja Narodnu stranku ciji sam ja predsjednik zato sto mi svoj legitimitet i legalitet imamo potvrdjen u registru stranaka kod Ministarstva pravde Crne Gore. Mi smo se registrovali i na saveznom nivou jer smo tim, eto, htjeli da damo jos jedan dokaz da smo za saveznu drzavu - naglasio je Kilibarda.

On je jos dodao: "Ukratko, postupak saveznog ministra Knezevica samo je jedan od nebrojenih oblika borbe protiv demokratskih kretanja u Crnoj Gori u kojima znacajno participira Narodna stranka. Cak je dobro sto se to desilo, da se i na tom primjeru jasno vidi na kakve se ljude oslanja gospodin Momir Bulatovic kada nastoji da izazove haos u Crnoj Gori kao uslov za uvodjenje vanrednog stanja".

Na pitanje da li ce povodom odluke Saveznog ministarstva pravde Narodna stranka nesto preduzeti, Kilibarda je odgovorio:

- Da bismo ukazali na svu apsurdnost anuliranja jednog rjesenja koje se ne moze ponistiti, tuzicemo ministra Knezevica da bismo upravo testirali sud jer hocemo da vjerujemo da sud nije izgubio dostojanstvo.

J. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /