Utorak, 4. novembar 1997.

NASA BORBA SAZNAJE: OVE SEDMICE U BEOGRADU BICE KONSTITUISAN FORUM ZA DEMOKRATSKE PROMENE

Strucno reagovanje na dnevne dogadjaje

Na inicijativu grupe univerzitetskih profesora uskoro ce se u Beogradu formirati Forum za demokratske promene kao nestranacka organizacija u kojoj ce, sem njih, biti i niz drugih licnosti iz javnog zivota (pisci, umetnici...). Cilj udruzivanja, kako nam je nezvanicno objasnjeno je da Srbija izadje iz zla u kojem se nalazi i prikljuci se Evropi.

Forum bi okupio pedesetak imena, medju njima su profesori: Ljubomir Madzar, Svetozar Stojanovic, Vukasin Pavlovic, Mijat Damjanovic, Cedomir Cupic, Ratko Bozovic... Kontakti sa eventualnim clanovima, iz "neprofesorskih redova", jos su u toku. Uslov za ulazak u Forum je da licnost nije clan ni jedne stranke.

Za cetvrtak je, saznajemo, planiran "siri sastanak", na kojem ce se okupiti inicijatori i buduci clanovi povodom osnivanja Foruma. Namera je inicijatora da organizacija bude veoma aktivna. Tako bi se oglasavala povodom dnevnopolitickih dogadjaja, javnosti bi se prezentirale i "mini studije" o krupnijim problemima u drustvu, kao sto je kriminalitet, siva ekonomija, privatizacija...

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /