Utorak, 4. novembar 1997.

SLOVENACKA REAGOVANJA NA UNUTARJUGOSLOVENSKI SPOR OKO PRISTUPA SUKCESIJI

Mejak: Sami procenite sta vam odmaze

Ljubljana. - Sef slovenackog pregovarackog tima za sukcesiju Miran Mejak izjavio je da bi promena pregovarackog tima SRJ mogla voditi nekom napretku, posle visegodisnjih bezuspesnih pregovora naslednica bivse SFRJ.

Mejak je to izjavio ne znajuci za izjavu sefa jugoslovenske grupe za sukcesiju Koste Mihajlovica koji je u izjavi za "Blic" razjasnio da vise nije clan Komisije za mir Savezne vlade, ali da i dalje predvodi jugoslovenski tim za pregovore o nasledju bivse SFRJ.

U preksinocnoj izjavi za slovenacku drzavnu TV, koja je usledila posle izvestaja beogradskog dopisnika o ostavci sefa jugoslovenskih pregovaraca Koste Mihajlovica, Mejak je ocenio da je "posle napretka ostvarenog u vreme vlade premijera Milana Panica, raspravu o nasledstvu bivse drzave Mihajlovic u potpunosti dogmatizovao i onemogucio". "Ostavka Koste Mihajlovica, odnosno licnosti na celu jugoslovenskog pregovarackog tima je unutrasnje pitanje te zemlje, koje ne zelim da komentarisem za agenciju iz SRJ", rekao je Mejak za agenciju Beta. "Jugosloveni ce morati sami da procene koliko im dosadasnji stavovi na pregovorima o sukcesiji pomazu ili odmazu u ukljucivanju u medjunarodne finansijske institucije", zakljucio je Mejak.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /