Utorak, 4. novembar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA JUCE PREDALA POTREBNU DOKUMENTACIJU ZA SVOG KANDIDATA

Seselj i zvanicno kandidat

Beograd. - Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, potpisao je juce pred clanovima Republicke izborne komisije saglasnost da bude predsednicki kandidat na izborima zakazanim za 7. decembar. Podneta je, prema Seseljevim recima i kompletna potrebna dokumentacija, kao i 159 730 potpisa kojima gradjani podupiru njegovu kandidaturu.

Izrazivsi uverenje u svoju pobedu vec u prvom izbornom krugu, Seselj je novinarima juce u Skupstini Srbije, rekao da je "ocigledno da ce se kljucna politicka borba voditi izmedju njega i kandidata levog bloka". Svi ostali predsednicki kandidati, prema njegovoj oceni, predstavljaju "puki folklor" i nemaju nikakvih sansi. "Najsmesniji su mi oni koji su doziveli katastrofalni poraz na prethodnim izborima, pa se sada ponovo kandiduju", rekao je Seselj.

Lider SRS najavio je skromnu predsednicku kampanju, bez javnih skupova i plakata "cijim se cepanjem narusava estetski izgled gradova". Planirano je, objasnio je on, da se "zivom recju putem gostovanja u lokalnim medijima izraze osnovni ciljevi programa SRS i ostvari direktan kontakt sa gradjanima".

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /