Utorak, 4. novembar 1997.

ODBORNICKI KLUB SPO U SKUPSTINI CACKA

Podrska Draskovicu, neslaganje sa iskljucenjem Ilica

Beograd, Beta. - Odbornicki klub Srpskog pokreta obnove (SPO) u Skupstini opstine Cacak podrzao je kandidaturu lidera te partije Vuka Draskovica za predsednika Srbije i izrazio neslaganje sa iskljucenjem gradonacelnika Cacka Velimira Ilica iz Predsednistva SPO, saopstio je juce Opstinski odbor SPO Cacka.

Odbornicki klub SPO Cacka odrzao je prekjuce sednicu na kojoj je pozvao Draskovica da postuje odluku Sabora SPO o imenovanju clanova Predsednistva stranke na osnovu izbornih rezultata, navodi se u saopstenju odbornika u gradskoj skupstini. "Velimiru Ilicu data je jednoglasna podrska na mestu predsednika Skupstine opstine Cacak", istice se u saopstenju.

Odbornici SPO su odbili da ucestvuju na jucerasnjoj sednicu Predsednistva SPO na kojoj je se raspravljalo o zbivanjima u cacanskom SPO i predlozili su da se u najskorije vreme, u Cacku, zakaze sednica Predsednistva partije.

Cacanski odbornici SPO zahtevali su od Predsednistva da u najskorijem roku imenuje republicke poslanike u zavisnosti od postignutih izbornih rezultata, prema odluci Glavnog odbora SPO. Prema toj odluci, Cacku pripadaju tri poslanicka mesta, podseca se u saopstenju.

"Odbornici SPO u Cacku ubuduce ce sa javnoscu komunicirati samo putem zvanicnih saopstenja i konferencija za novinare, bez pojedinacnih nastupa u medijima, navodi se u saopstenju i dodaje da ce se cacanski SPO "ubuduce, kao i do sada zauzimati za jacanje ugleda stranke i postizanje sto boljih izbornih rezultata".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /