Ponedeljak, 10. novembar 1997.

POSLE SKORO 30 GODINA OD PREKIDA DIPLOMATSKIH ODNOSA

U Beogradu otvorena nova Ambasada Izraela

Beograd. - Ceremonijom postavljanja mezuze - jevrejskog simbola kucnog blagoslova i zastitnika, u prisustvu brojnih zvanica i novinara, juce je u Bulevaru mira 47 u Beogradu, posle skoro trideset godina prekida diplomatskih odnosa, svecano otvorena nova zgrada Ambasade Izraela.

Svecanosti su, uz primetne mere obezbedjenja, prisustvovali osim predstavnika Saveza jevrejskih opstina u SRJ i izraelske diplomatije, ministar informisanja u Vladi Srbije Radmila Milentijevic i nekolicina funkcionera domacih politickih partija, sekretar patrijarha SPC protodjakon Momir Lecic, beogradski nadbiskup France Perko.

Zvanicama se obratio David Sason, ambasador Izraela akreditovan u SRJ ocenivsi da se za deset meseci njegovog ponovnog boravka u Beogradu tokom kojih je, kako je rekao, sa svojim saradnicima radilo u teskim uslovima, u hotelskoj sobi, izmedju Izraela i SRJ puno toga promenilo, te da veruje da je "razvijena snazna osnova za prijateljske i cvrste veze dveju zemalja".

Nova zgrada izraelske ambasade, koju je renoviralo nekoliko jugoslovenskih gradjevinskih preduzeca, a blagoslovio vrhovni rabin u SRJ Cadik Danon, zvanicno ce poceti sa radom za dve nedelje.

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /