Ponedeljak, 10. novembar 1997.

SKUPSTINA PRIVREDNE KOMORE CRNE GORE

Dramaticno stanje u elektroprivredi

Ministar u Vladi Crne Gore Miodrag Gomilanovic predlozio je formiranje zajednicke komisije koja bi utvrdila sta se desava kod Prijepolja, na granici sa Srbijom

Podgorica. - Ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore, Miodrag Gomilanovic, predlozio je da Savezna i dvije republicke vlade formiraju zajednicku komisiju koja ce utvrditi sta se desava na granici izmedju Crne Gore i Srbije kod Prijepolja. Ministar Gomilanovic je na Skupstini Privredne komore Crne gore, odrzanoj u prosli petak, konstatovao da se pri ulasku u Srbiju kamioni iz Crne Gore "nepotrebno i dugo zadrzavaju, sto je postalo ne samo privredni nego i politicki problem".

Govoreci o privrednim kretanjima u Crnoj Gori, ministar Gomilanovic je stanje u elektroprivredi ocijenio dramaticnim. "Bili smo planirali deficit elektricne energije od 665 miliona kilovat-casova, ali ce on biti vise od jedne milijarde kolovat-sati elektricne energije i za to se trazi placanje unaprijed, a domaci potrosaci struju ne placaju" - rekao je ministar Gomilanovic, konstatujuci da se Elektroprivredi Crne Gore duguje izmedju 200 i 250 miliona dinara.

Najveci duznik je Kombinat aluminijuma. Struja iz uvoza ovaj kolektiv dnevno kosta izmedju 120 i 150 hiljada dolara, naglaseno je na Skupstini Privredne komore Crne Gore i izrazena zabrinutost zbog povecanja cijena nafte i naftinih derivata u Srbiji. Prema rijecima ministra Gomilanovica "jedinstveno trziste ne moze da ima dvije cijene, jer to samo pospjesuje sivu ekonomiju". "Nekorektno je sto je Srbija ovu odluku donijela samostalno, ne dogovarajuci se o tome sa Crnom Gorom" - kaze Gomilanovic.

B. I. M.

Vladimir Vukmirovic novi predsednik

Za novog predsjednika Privredne komore Crne Gore izabran je Vladimir Vukmirovic, dugogodisnji direktor Rudnika boksita u Niksicu. On je zamijenio Vojina Djukanovica, koji vec obavlja duznost potpredsjednika Savezne vlade, a koji se na celu crnogorske Privredne komore nalazi punih sest godina.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /