Ponedeljak, 10. novembar 1997.

VUK DRASKOVIC RAZGOVARAO S OBRADOVICEM I COVICEM

Danas novi pregovori

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic u subotu je odvojeno razgovarao s liderima Socijaldemokratije i Demokratske alternative Vukom Obradovicem i Nebojsom Covicem. Razgovori Draskovica i Covica nisu imali konkretnih rezultata, osim dogovora o sledecem sastanku za nekoliko dana.

Prema informacijama BK televizije danas bi trebalo da bude odrzan sastanak devet opozicionih stranaka na kome se ocekuje konacna odluka o podrsci kandidaturi Vuka Draskovica za predsednika Srbije. Portparol SPO Ivan Kovacevic rekao je agenciji Beta da "nikakvih zvanicnih izjava nece biti pre ponedeljka".

Socijaldemokratija (SD) ce na sednici Glavnog odbora, zakazanoj za cetvrtak, definitivno odluciti da li ce njen predsednicki kandidat biti Vuk Obradovic, predsednik partije ili ce podrzati evenetualnog jedinstvenog kandidata opozicije.

Glavni odbor SD je, inace, vec jednom doneo odluku da njen kandidat na decembarskim izborima bude Obradovic, a u petak je objavljen i pocetak njegove predizborne kampanje.

O svom subotnjem sastanku s Vukom Draskovicem, Obradovic je za "Nasu Borbu" izjavio da su razgovarali o razlicitim mogucnostima, ali je odbio da precizira o kakvim je varijantama rec.

Lider SD je takodje izjavio da se cuo s Nebojsom Covicem i da zeli da u naredna tri dana razgovara sa Zoranom Djindjicem, Dragoljubom Micunovicem, Jozefom Kasom i Andrasom Agostonom. "Ne zelim nikoga ni u sta da ubedjujem, vec samo argumentovano da razgovaram", rekao je Obradovic, upitan o cemu ce s njima razgovarati.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /