Ponedeljak, 10. novembar 1997.

MIODRAG ISAKOV, KOORDINATOR OKUPLJANJA DEMOKRATSKE OPOZICIJE

Uz Vuka Draskovica samo Vojvodjani

Lidera SPO kao predsednickog kandidata podrzavaju clanice koalicije "Vojvodina" a njima ce se, verovatno, pridruziti i Savez vojvodjanskih Madjara

Novi Sad. - Predsednika Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draskovica podrzavaju kao kandidata za predsednika Srbije zasad samo clanice koalicije "Vojvodina": Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Reformska demokratska stranka Vojvodine (RDSV). Njima ce se, najverovatnije, ovih dana pridruziti i Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) - izjavio je juce za "Nasu Borbu" predsednik Skupstine RDSV i glavni koordinator okupljanja demokratske opozicije Miodrag Isakov.

On nije mogao da kaze kakvu bi odluku mogla da donese koalicija "Sumadija". Ostale stranke demokratske opozicije, koje su se sastale najpre u Novom Sadu a potom u Beogradu, vec su se izjasnile da ne podrzavaju Draskovica kao svog predsednickog kandidata.

Saopstenje koalicije "Sandzak" da ne podrzava nijednog kandidata Isakov je protumacio kao pokusaj da se "Draskovicu ne nanese steta". Jer, kako je rekao, "Draskovic bi mogao da racuna na veoma mali broj glasova sandzackih Muslimana, a pri tom bi rizikovao da zbog podrske Muslimana izgubi znatno vise glasova u srpskom birackom telu".

- To je zalosno, ali nasa politicka realnost je takva - rekao je Isakov.

On veruje da ce kandidat Socijaldemokratije Vuk Obradovic tokom kampanje odustati i tako otvoriti prostor Draskovicu. Isakov se takodje nada da niko od ucesnika razgovora u Novom Sadu i Beogradu nece voditi kampanju protiv zajednickog kandidata stranaka koje su se opredelile za Vuka Draskovica.

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /