Utorak, 11. novembar 1997.

FILIP VUJANOVIC ZATRAZIO SARADNJU KOMANDE DRUGE ARMIJE VJ NA RASVETLJAVANJU INCIDENATA

MUP osudjuje provociranje pripadnika vojske

Podgorica, FoNet. - Ministar unutrasnjih poslova Crne Gore Filip Vujanovic izrazio je juce iznenadjenje sto MUP Crne gore ranije nije bio obavijesten, niti od vojnih vlasti, niti od gradjana, o provokacijama vojnika koji su se, kako je saopstila Komanda Druge armije Vojske Jugoslavije, dogodile u kasarnama u Plavu, Pljevljima i Podgorici 20. oktobra od strane ciivila, koji su slavili pobedu Mila Djukanovic.

- Maksimalno osudjujuci svako nedolicno ponasanje prema pripadnicima Vojske Jugoslavije, dao sam nalog nacelnicima centara i odjeljena bezbjednosti u navedenim gradovima da preduzmu sve aktivnosti na otkrivanju vinovnika tih incidenata, ako su se oni desili, uz primjenu zakonom propisanih mjera prema njima - navodi se u pismu koje je Vujanovic poslao komandantu Druge armije VJ generalu Bozidaru Babicu.

- Molim vas - kaze se dalje u pismu - da od starjesina garnizona zahtijevate da im u tome pomognu, prije svega saopstenjem o registraciji vozila koja su ta lica koristila, jer sam siguran da bi pripadnici Vojske te brojeve evidentirali, cime bi se na lak i pouzdan nacin ta lica mogla identifikovati.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /