Utorak, 11. novembar 1997.

STRAJK U ELEKTRONSKOJ INDUSTRIJI

Od danas radikalizacija protesta

Nis. - Na danasnjem sastanku Strajkackog odbora Asocijacije slobodnih sindikata (ASS) Elektronske industrije u Nisu bice utvrdjeni "metodi radikalizacije radnickog protesta" koji je krajem proslog meseca zapoceo u ovom holdingu.

- Nismo zadovoljni odgovorom poslovodstva holdinga na nase zahteve, koji znaci da nijedan od njih nije ispunjen, tako da cemo radikalizovati protest, rekao je na jucerasnjoj pres konferenciji predsednik ASS EI Bratislav Djuric.

On je dodao da ASS nije zadovoljna ni inertnoscu gradske vlade (PO "Zajedno"), koja se, kako je rekao, nije dovoljno ukljucila u resavanje velikih problema EI. "Kako oni misle da radnici placaju nagomilane komunalne racune kada ne primaju plate", upitao je Djuric i izneo kritike Niskoj televiziji (NTV), koja "nije uslisila predlog ove Asocijacije da javno prikaze probleme" u ovom sistemu. ASS zahteva isplatu svih zaostalih radnickih primanja, potpisivanje pojedinacnog ugovora kojim se utvrdjuje donja granica i dinamika isplate i omogucavanje nesmetanog sindikalnog delovanja. Takodje se zahteva javno objavljivanje realnog stanja u EI i radnog statusa rukovodstva holdinga, s obzirom da su "neki od njih zadrzali i prethodna zaposlenja".

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /