Utorak, 11. novembar 1997.

ZORAN DJINDJIC, PREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE, NAJAVIO NOVI PROGRAMSKI DOKUMENT

Uskoro "Manifest za Srbiju"

Antiizborna kampanja DS nece biti usmerena ni protiv jednog kandidata, vec cemo je voditi da izbori ne uspeju - kaze lider DS

Beograd. - Demokratska stranka ce za dva-tri dana objaviti novi programski dokument "Manifest za Srbiju" koji ce biti deo kampanje za prve naredne izbore na koje ta partija odluci da izadje, saznajemo od Zorana Djindjica, predsednika DS.

- Program obuhvata desetak najvaznijih oblasti u kojima treba sprovesti reforme. To nije program u tradicionalnom smislu u kome stranka daje spisak lepih zelja sta bi bilo kad bi bilo, vec zaista novi pocetak u politickom smislu koji obuhvata i kritiku postojeceg politickog zivota, stranaka, nacina njihovog vodjenja, kaze Djindjic.

Manifest, koji Djindjic najavljuje kao najvazniji programski dokument DS do sada, bice, prema njegovim recima distribuiran u velikom tirazu. U strucnim, studentskim, crkvenim i svim drugim krugovima koji imaju uticaja na formiranje javnog mnjenja, demokrate ce pokrenuti strucne razgovore o svom programu.

Antiizborna kampanja DS za decembarske izbore, kako je Djindjic izjavio, nece biti usmerena ni protiv jednog kandidata. "Vodicemo je za uspeh neuspha, odnosno da izbori ne uspeju", navodi lider DS.

Razgovori o formiranju republicke vlade u senci, prema Djindjicevim recima, bice nastavljeni posle decembarskih izbora. "U poslednjih desetak dana, od kada su rapisani predsednicki izbori, to je malo zastalo. Neki zele da ucestvuju na izborima i mi sa njima vise nemamo kontakata. Posle 7. decembra sakupicemo sve caure, videcemo ko je sta promasio ko pogodio", kaze Djindjic.

Demokrate ce razgovarati o formiranju vlade u senci "sa svima koji se svrstaju u demokratsku opoziciju". "Tu ne spadaju stranke koje su sada u republickom parlamentu", kaze Djindjic.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /