Sreda, 12. novembar 1997.

NASA BORBA SAZNAJE

Generalni direktor RTS iz SPO

Beograd. - U javnosti su u poslednje vreme sve ucestalije price o odlasku prvog coveka Radio- televizije Srbije Dragoljuba Milanovica i definitivnom pretvaranju drzavne televizije u visestranacku. Prema pouzdanom izvoru "Nase Borbe", bliskom RTS, generalni direktor rezimske televizije zaista napusta mesto kormilara, ali ne zato sto je Socijalisticka partja Srbije nezadovoljna njegovim radom, vec je dogovor o tome postignut jos prilikom julskog razgovora Slobodana Milosevica i Vuka Draskovica. Prema dogovoru lidera SPS i SPO na celo drzavne televizije trebalo bi da dodje covek iz SPO, tvrdi nas izvor, a najcesce je pominjano ime Draskovicevog savetnika Milana Bozica.

Dragoljuba Milanovica ce SPS prekvalifikovati u diplomatu, pa ce zasigurno zauzeti ambasadorsko mesto u Bukurestu, kaze nas izvor i dodaje da je prvobitna zamisao bila da Milanovic odmeni Danila Z. Markovica koji "stoluje" u Moskvi, ali da se od toga odustalo buduci da je Mira Markovic, inace vrlo naklonjena Markovicu, bila izricito protiv njegovog povlacenja.

Titulu generalnog direktora RTS Milanovic ce nositi dok se ne okoncaju predsednicki izbori, kaze nas izvor, isticuci da su socijalisti to zahtevali uprkos dogovoru sa SPO da do promena u RTS dodje odmah posle drugog kruga proteklih predsednickih izbora.

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /