Sreda, 12. novembar 1997.

UDRUZENJE ZA POMOC IZBEGLICAMA I PROGNANIM LICIMA

Traze prijem kod Milosevica

Beograd, Beta. - Delegacija Udruzenja za pomoc izbeglicama i prognanim licima (UPIJ) trazice razgovor sa predsednikom SR Jugoslavije Slobodanom Milosevicem o teskom polozaju izbeglica u SRJ i resavanju njihovih problema, saopsteno je juce u tom udruzenju.

Zelimo da razgovaramo sa predsednikom SRJ da bi mu otvoreno izlozili potrebe i probleme izbeglica u SRJ. U Socijalistickoj partiji Republike Srpske uveravaju nas da on nije dovoljno upoznat sa situacijom, rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik regionalnog odbora za Vojvodinu Radenko Popic.

Milosevic je covek koji ima autoritet i koji kao potpisnik Dejtonskog sporazuma moze da otvori pitanje dvojnog drzavljanstva, povratka, raspolaganja imovinom i druga znacajna pitanja, kaze Popic i ocenjuje da bi razgovor sa Milosevicem bio logican nastavak razgovora predstavnika Udruzenja i drugih nevladinih organizacija sa predstavnicima vlasti u oba entiteta Bosne i Hercegovine.

Delegacija je pocetkom novembra razgovarala sa predsednicom RS Biljanom Plavsic. "Ona je iznela podatak da u SRJ i u RS oko 4.000 Srba izvrsi samoubistvo i da je medju njima veliki procenat izbeglica", a taj podatak govori u kakvoj su situaciji izbeglice, objasnio je Popic. Plavsiceva ima potpunu podrsku Udruzenja, jer je dokumentovala optuzbe na racun vlasti sa Pala, rekao je on. "Vlasti u SRJ moraju da se priblize politici koju vodi Plavsiceva, jer borba protiv kriminala koju ona vodi donece stabilnost i stvorice uslove da se izbeglice vrate u RS", rekao je Popic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /