Sreda, 12. novembar 1997.

U PIROTU JUCE POCELO SUDJENJE RADNICI NISKE EI SNEZANI VELICKOVIC ZBOG IZLAGANJA PORUZI SLOBODANA MILOSEVICA

"Pominjala sam samo sina i suprugu"

Nis. - U Opstinskom sudu u Pirotu juce je pocelo sudjenje radnici Elektronske industrije iz Nisa Snezani Velickovic koju optuznica tereti da je "izlozila javnoj poruzi (tadasnjeg) predsednika Srbije Slobodana Milosevica" cime je izvrsila krivicno delo povrede ugleda Republike Srbije.

U optuznom predlogu se navodi da je Velickovic 18. jula ove godine prilikom masovne inspekcijsko-policijske kontrole autobusa pristiglih iz Turske na parkiralistu pored Pirota pred vecim brojem ljudi izjavila da je "za sve ovo kriv predsednik Srbije Milosevic, lopov i hohstapler, koji je ovaj narod gurnuo u provaliju".

"Ne secam se da sam ovo izgovorila jer sam zbog soping ture u Turskoj bila premorena, gladna i umorna posto 60 sati nisam spavala. Mada sam prinudjena da na ovakav nacin prehranim porodicu, posto se nalazim na placenom odsustvu, a suprug, sin i snaja nisu zaposleni, i uprkos tome sto sam za svu robu platila carinu i imala urednu carinsku deklaraciju milicija koja je zaustavila autobus je pocela da me maltretira. Kada su poceli da mi sutiraju torbe i vicu da ce mi ih oduzeti u meni se sve pobunilo: pocela sam da vicem da ne treba da maltretiraju jadan narod u zemlji u kojoj Mirjana Markovic sluzbenim avionima leti u Kinu da promovise privatnu knjigu, a Marko Milosevic sa 22 godine otvara diskoteke, dok moj sin istih godina nema hleba jer nije zaposlen", rekla je ona i dodala da je "pominjala i Kundaka i Arkana", a da je za Milosevica rekla da "ne shvata predsednika koji dozvoljava takve stvari".

Svedok optuzbe republicki trzisni inspektor iz Pirota Momcilo Jovanovic je rekao da je te noci kontolisao autobuse koji su prelazili granicu, da su se mnogi putnici zbog toga bunili, ali da bi "mogao da se zakune da optuzenu vidi prvi put u zivotu". Drugi svedok policajac SUP Pirota Srdjan Pesic je dodao da je i on ucestvovao u ovoj akciji, da su mnogi putnici reagovali, a da je optuzena "pominjala drzavu i predsednika Milosevica u negativnom kontekstu".

Predsednik sudskog veca sudija Sasa Radenkovic je nastavak sudjenja zakazao za 4. decembar, kada bi trebalo saslusati i druge svedoke iz redova inspektora i policije koji bi trebalo da preciziraju kojim recima je optuzena vredjala Milosevica, zbog cega je i privedena u pitorski SUP na "informativni razgovor".

Z.Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /