Sreda, 12. novembar 1997.

MIODRAG ISAKOV O ZAJEDNICKOM KANDIDATU DEMOKRATSKE OPOZICIJE

Za Draskovica zasad pet od devet stranaka

Novi Sad. - Pet od devet stranaka demokratske opozicije okupljenih najpre u Novom Sadu a potom u Beogradu vec se izjasnilo da podrzava kandidaturu lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draskovica za predsednika Srbije na izborima 7. decembra - izjavio je predsednik Skupstine Reformske demokratske stranke Vojvodine (RDSV) i glavni koordinator ovog okupljanja Miodrag Isakov, na konferenciji za stampu, juce u Novom Sadu.

Isakov je precizirao da Draskovica, pored SPO, prihvataju kao svog zajednickog predsednickog kandiadata jos Socijademokratska unija, RDSV, Liga socijaldemokrata Vojvodine i koalicija "Sumadija". On je dodao da lider SPO "takodje uziva precutnu podrsku koalicije 'Sandzak' i Demokratske alternative".

Savez vojvodjanskih Madjara i Socijaldemokratija trebalo bi da se izjasne 13. novembra. Isakov ocekuje da ce obe ove stranke dati aktivnu ili pasivnu podrsku Draskovicu. Cinjenicu da je Socijaldemokratija istakla Vuka Obradovica kao svog predsednickog kandidata on je objasnio time da je "Socijaldemokratija najavila svog kandidata pre dogovora u Novom Sadu".

- Ocekujem da ce Obradovic u cetvrtak povuci svoju kandidaturu i tako otvoriti prostor Draskovicu - rekao je Isakov.

On je zakljucio da ce se "najdalje do 14. novembra znati koliko je stranaka demokratske opozicije stalo uz Draskovica kao svog zajednickog predsednickog kandidata".

J. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /