Subota, 15. novembar 1997.

PREDIZBORNI NASTUP MILANA MILUTINOVICA NA KRUSEVACKOJ I TRSTENICKOJ TELEVIZIJI

Potrebni smo NATO da sacuva mir u Bosni

Ostvarivanje Dejtonskog sporazuma je nemoguce bez nas, izjavio predsednicki kandidat SPS-JUL-ND. Govoreci o stanju u Crnoj Gori, on je ponovio da njegova stranka podrzava Momira Bulatovica

Krusevac. - Svoju predsednicku kampanju kandidat liste SPS-JUL-ND je Milan Milutinovic je zapoceo posetom Krusevcu i gostovanjem u emisijama Televizije Krusevac i Televizije Trstenik.

- Mir je nasa najveca vrednost. Mi smo u proteklih nekoliko godina doziveli puno toga - razbijanje Jugoslavije, rat u neposrednom okruzenju, sankcije, ali smo i pored svega sacuvali mir. Najveci smo garant mira na Balkanu i ostvarivanje Dejtonskog sporazuma je nemoguce bez nas - rekao je Milutinovic.

Na pitanje da li ce Jugoslavija isporuciti ratne zlocine on je odgovorio:

- U Dejtonskom sporazumu nema ni slova H od Haga i mi po njemu, striktno gledano, nemamo obavezu da isporucujemo ratne zlocince. Naravno, u nasem je interesu da saradjujemo sa tribunalom u Hagu i mi cemo to ciniti.

- Glasine o tome kako ce NATO intervenisati u Crnoj Gori i u slucaju nemia su smesne i tendenciozno ih siri deo stampe. Mi smo potrebni NATO da sacuva mir u Bosni i njima ne pada na pamet da "cackaju mecku" sa nama. Kao stranka mi podrzavamo naseg koalicionog partnera Momira Bulatovica ali ukoliko zvanicne institucije osnaze postignute rezultate mi cemo ih prihvatiti i saradjivati sa gospodinom Djukanovicem. Potrebna nam je jaka Crna Gora zbog stabilne Jugoslavije. Ne mozemo mi iz Srbije da ponistavamo volju naroda i odluke institucija. Naravno prvo treba videti sta je pravo stanje stvari j er se mnogi gradjani jos uvek bune - procenio je stanje u Crnoj Gori Milan Milutinvioc.

Po njegovim recima moraju se jacati funkcije savezne drzave i jedinstveno trziste. On je napomenuo da se zalaze za postepeno smanjivanje do ukidanja takse za izlazak iz zemlje. Inace vecina pitanja g ledalaca se odnosila na to kao predsednicki kandidat levice vidi izlaz iz resavanja naagomilanih socijalnih problema, brojnih kriminalnih pojava, nezaposlenosti.

S. Milenkovic

Sto automobila, samo jedan ministar

Odgovarajuci na pitanje gledalaca zasto je u njegovoj pratnji "sto automobila", Milan Milutinovic je rekao da su u njegovoj pratnji samo dva vozila dok su svi ostali lokalnih funkcionera. Inace pratn ja predsdnickog kandidata levice je bial neuobijaceno malobrojna. Pored lokalnih funkcionera tu se nasao jedino Ratomir Vico, clan Glavnog i Izvrsnog odbora SPS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /