Subota, 15. novembar 1997.

VUK OBRADOVIC PODNEO KANDIDATURU ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

Socijaldemokratija ni na cijoj strani

Beograd. - Vuk Obradovic (Socijaldemokratija) licno je juce podneo Republickoj izbornoj komisiji svoju kandidaturu za predsednika Srbije, za koju je prikupio 11.500 potpisa. To je, kako je pot om saopstio novinarima okupljenim u holu republicke skupstine, "otprilike isti broj kao prosli put".

- Nadamo se uspehu, zato i izlazimo na ove izbore. Ocekujemo dodatnu afirmaciju Socijaldemokratije. Glavni odbor SD doneo je definitivnu odluku da idemo sa svojim kandidatom. Sve smo ucinili u okviru svojih moci da cela demokratska opozicija dodje do jedne licnosti iza koje bi stala. Nazalost, to se nije dogodilo. Nismo zeleli da se svrstavamo na bilo koju stranu. Idemo svojim putem i brizno cuv amo politicku samosvojnost i politicki integritet SD", izjavio je Vuk Obradovic.

Odgovarajuci na novinarska pitanja, Obradovic je rekao da ocekuje da ce rezultati izbora biti bolji od prethodnih i da se "nece desiti da se prepolovi biracko telo izmedju njega i predsednickog kandi data Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica".

M.T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /