Subota, 15. novembar 1997.

BILJANA PLAVSIC JUCE RAZGOVARALA SA ZORANOM DJINDJICEM

Zajednicki interes DS i SNS - ubrzana demokratizacija

Valja razgovarati sa ljudima iz Demokratske
stranke: Biljana Plavsic i Zoran Djindjic,
juce posle razgovora u prostorijama DS
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Nakon boravka u Hercegovini, Biljana Plavsic, predsednik Republike Srpske i lider Srpskog narodnog saveza, preksinoc je, preko Podgorice, stigla u Beograd i u prostorijama Demokrats ke stranke razgovarala sa Zoranom Djindjicem. Bilo je predvidjeno da posle razgovora sa Djindjicem predsednica RS zajedno sa bivsim gradonacelnikom Beograda razgovara sa novinarima, ali se na kraju s ve zavrsilo izjavom predsednika DS.

Prema recima Zorana Djindjica "na ovim prostorima i u Republici Srpskoj ima dosta problema", tema razgovora odredjena je zajednickim interesom da ti regioni "krenu ka demokratiji", a glavni zadatak j e da se ti procesi ubrzaju. Djindjic je rekao da je on i u ranijim razgovorima sa Biljanom Plavsic postigao poptunu saglasnost da bez ubrzanih demokratskih procesa nema napretka "i sa ove i sa one st rane Drine".

Nezaobilazna tema bili su i predstojeci parlamentarni izbori u Republici Srpskoj pa je Djindjic izrazio nadu da ce oni vise osnaziti polozaj predsednice Plavsic. "Verujem da ce koncepcija njene stran ke da dobije verifikaciju na izborima. Posle toga cu ici u Crnu Goru i - zivot se nastavlja", rekao je Djindjic.

Predsednik RS nije bila raspolozena za razgovor. Zbog zanimanja novinara RTS - sta je tema razgovora sa predsednikom DS, Plavsic se pozalila na stalna "sveklasicna pitanja" i samo rekla (i napravila lapsus) da je dosla "u posetu Demokratskoj stranci Srbije" i da, s obzirom na ranije susrete i razgovore sa Zoranom Djindjicem, da "vrijedi doci u posjetu i razgovarati sa ljudima iz Demokratske stra nke".

D. Banjac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /