Subota, 15. novembar 1997.

DANAS NA STADIONU CRVENE ZVEDE: JUGOSLAVIJA-MADJARSKA (17.00 - TV)

Za srecan put u Francusku

Beograd. - Nas najveci stadion danas ce biti popriste poslednje utakmice jugoslovenske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo iduce godine u Francuskoj. Zbog drugog mesta u svoj oj grupi "plavi" su kao sto je poznato morali na "popravni" i uz dosta srece izvukli su laksi zadatak. Uz svo duzno postovanje nekadasnje madjarske fudbalske slave.

Posle neocekivanog rezultata u prvom mecu (7:1) danasnji susret izgubio je na "takmicarskom znacaju" ali 0 kome je do tog stalo. Bolje i jedna revijalna predstava nego strepnja u ishod. Bice to prili ka da ljubitelji fudbala pozdrave one koji su izborili plasman na najvecem svetskom fudbalskom skupu. Mozda sve sada izgleda lako i "normalno" ali tako nije bilo na zrebanju u Parizu kada se Jugoslav ija nasla tek u cetvrtoj kvalitetnoj grupi.

To je sada proslost a sadasnjost je takva da se ova selekcija sa dosta optimizma moze ispratiti na "Mundijal". Do njegovog pocetka ostalo je jos sedam meseci, dovoljno da se zategnu svi srafovi i isp rave nedostaci kojih je, tokom kvalifikacija, bilo i vise nego sto je "potrebno".

Na jucerasnjoj konferenciji za stampu u "Hajatu" selektor Santrac, Stojkovic, Mijatovic i Milosevic ponovili su da ce vecerasnji susret shvatiti "vrlo ozbiljno" bez obzira na veliku prednost iz prve utakmice. Atmosfera u ekipi je odlicna i svi zele da se navijacima predstave dobrom igrom i, naravno, pobedom. Veruju da ce tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta i da ce svi zajedno proslaviti p lasman na SP.

- Zeleo sam da ovaj mec pocne ista ekipa iz Budimpeste ali je povreda Jugovica poremetila moje planove. Medjutim, imamo dosta kvalitetnih igraca i nece biti problema naci pravu zamenu. Ko ce umesto J ugovica odlucicu na dan utakmice - rekao je Santrac.

Madjarska reprezentacija stigla je u Beograd juce u popodnevnim casovima da bi odmah, posto se smestili u hotelu "Mladost", uputila na jedini trening. Ambicije su "ostavili kod kuce" ali ne i zelju d a se ne obrukaju kao pre nesto vise od dve nedelje. Selektor Cank promenio je vise od polovine tima, pokusavajuci da do neke sledece prilike pronadje najbolji sastav.

Do juce je, kako smo saznali u FSJ, prodato nesto manje od 40.000 ulaznica i ocekuje se da ce poslednjeg dana biti kupljeno jos par hiljada. Iako se o direktnom TV prenosu cuti izvesno je da kamere n ece propustiti ovaj dogadjaj. Najavljuje se da ce biti ukljuceno pola sata ranije.

Iz tabora "plavih" i informacija da su sinoc odrzali poslednji trening uoci utakmice, na glavnom terenu Crvene zvezde. I ovaj, kao i prethodni, bio je zatvoren za javnost sto je "razocaralo" mnogobro jne predstavnike stampe. Ali Santrac, valjda, zna - zbog cega je to dobro.

B. Karaulic

Govedarica umesto Jugovica?

Stadion Crvene zvezde. Kapacitet: 56.000. Sudija: Metin Tokat (Turska). Pocetak u 17.00 - TV. Verovatni sastavi:

JUGOSLAVIJA: Kralj, Mirkovic,Djorovic, Jokanovic, Djukic, Brnovic, Govedarica, Savicevic, Mijatovic, Stojkovic, Mihajlovic.

MADJARSKA: Babos, Urban, Sebek (Kutor), Lipcei, Mrackov, Lakos, Iles, Almai, Keresturi, Horvat, Kovac.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /