Subota, 15. novembar 1997.

PRAVNI SAVET SPS NISA "TRAGA" ZA ZITOM IZ ROBNIH REZERVI GRADA

Zahtev pravobraniocu da se istrazi odgovornost gradske vlasti

Nis. - Predstavnik Pravnog saveta SPS u Nisu mr Tomica Klikovac saopstio je juce da "drzavni organi vec intenzivno rade na ispitivanju rasprodaje robnih rezervi grada Nisa" zbog koje je Nis os tao "bez osnovnih sredstava za prezivaljavanje" u slucaju vanrednih okolonosti.

"Uputili smo i zahtev niskom javnom pravobraniocu da se ukljuci u rasvetljavanje ovog slucaja i zastiti interese grada i gradjana tako sto ce pokrenuti krivicne prijave protiv odgovornih lica iz grad ske vlasti (PO "Zajedno")", rekao je Klikovac na pres konferenciji ove stranke.

Pravni savet SPS vec izvesno vreme tvrdi da je niska lokalna vlast "apsolutno zloupotrebila" robne rezerve grada tako sto je izvrsila konverziju 1500 tona zita iz ovog "rezervnog" gradskog kontingent a sa Robnim rezervama Novog Sada, mada ono ni tamo "nije zavrsilo".

Predstavnici gradske vlasti demantovali su ovakve tvrdnje objasnjenjem da je zito iz robnih rezervi samo uskladisteno u Novom Sadu, a da je grad na ime toga dobio mazut u vrednostio od 240 hiljada di nara.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /