Subota, 15. novembar 1997.

POSLE GOSTOVANJA U EMISIJI TV STUDIO B, KOJE JE PRENELA TV CRNE GORE

Savezni ministar pravde trazi popravni TV-duel

Podgorica, Beta. - Jugoslovenski ministar pravde Zoran Knezevic zatrazio je od vrsioca duznosti glavnog i odgovornog urednika Televizije Crne Gore Milorada Djurkovica da mu omoguci TV duel sa "kompetentnim sagovornikom" o drzavno-politickoj krizi u Crnoj Gori. U pismu Djurkovicu, koje su juce objavili podgoricki mediji, Knezevic direktno trazi "popravni ispit" nakon dijaloga sa saveznim p oslanikom Stefanom Susicem u emisiji "Otisak vremena" beogradske TV stanice Studio B. Emisija je 12. novembra prikazana na TV Crne Gore, a preksinoc je reprizirana.

Knezevicev nastup na Studiju B je tema dana u Crnoj Gori uz opstu ocenu da je ministrov "TV sou" bio skandalozan. U pismu Djurkovicu Knezevic je naveo da se u ocenama njegovog nastupa zanemaruje da j e poziv za ucesce u emisiji dobio neposredno pred njeno odrzavanje i da u "duelu" nije ucestvovao najavljeni sagovornik, "sto je kod mene izazvalo veliko iznenadjenje i prepoznatljivo reagovanje".

U reakcijama na emisiju, kao narocito zabrinjavajuce ocenjene su Knezeviceve pretnje da "Crnogorci nece lupati u serpe i pistati u pistaljke, nego ce znati odgovoriti onako kako im nalaze njihovo dos tojanstvo". Te reci shvacene su kao otvoreni poziv pristalicama Momira Bulatovica da se, kao porazena strana na predsednickim izborima, oruzjem obracunaju sa onima koji su glasali za Mila Djukanovica .

Zbog nastupa u emisiji Studija B, Knezevic je bio najcesce pominjana licnost na prekjucerasnjem zasedanju crnogorskog parlamenta, a pojedini poslanici Bulatovicevog krila DPS izjavili da su "moralno, ljudski i politicki postidjeni" zbog Knezevicevog TV duela. Opozicija je trazila da savezni ministar pravde bude opozvan, a potpredsednik Vlade Miodrag Vukovic procitao je pred Skupstinom pismo koje je u julu upuceno saveznom premijeru Radoju Konticu u kojem se trazi smenjivanje Knezevica zbog izrazitog politizovanja funkcije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /