Subota, 15. novembar 1997.

POSETA JUGOSLOVENSKOG PREDSEDNIKA KINI

Bez detalja o barter aranzmanu

Posle razgovora sa potpredsednikom vlade Dzu Zungdjijem, sefom diplomatije Cien Cicenom i predsednikom parlamenta Ciao Sijem Slobodan Milosevic otputovao u Sangaj

Posta "revolucionarima": Predsednik SRJ
Slobodan Milosevic polaze venac na Spomenik
herojima na Tjenanmenu
FOTO: FoNet/AP

Peking. - Drugi dan posete predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica Kini protekao je u znaku intenzivnih politickih razgovora.

Milosevic se najpre sastao sa potpredsednikom kineske vlade Dzu Zungdjijem, jednim od kreatora kineske ekonomske politike. Jugoslovenski predsednik primio je i predsednika kineske firme "Sinohem" DZe ng Dunsuna sa kojim je razgovarao o poznatom barter poslu izmedju dve zemlje. Na osnovu tog bartera, Kina isporucuje Jugoslaviji naftu, a nasa zemlja bi trebalo da to placa u robi. "Sinohem" je nosil ac posla sa kineske strane, a sa jugoslovenske je to "Jugopetrol". Nisu poznati detalji sa ovog susreta, a jugoslovenski izvori su samo ocenili da ce ovaj "uspesni posao" biti nastavljen.

Posle podne se jugoslovenski predsednik sastao sa ministrom inostranih poslova Cien Cicenom i predsednikom parlamenta Ciao Sijem, pre nego sto je sa delegacijom otputovao u jednodnevnu posetu Sangaju . Sef diplomatije Cien Cicen izjavio je u susretu sa predsednikom SR Jugoslavije da Kina podrzava povratak Jugoslavije u Ujedinjene nacije i u druge medjunarodne organizacije i to sto je pre moguce.

A. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /