Subota, 15. novembar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA NAJAVLJUJE ANTIIZBORNU KAMPANJU "MIRNIJU NEGO OBICNO"

Vanredni parlamentarni izbori na prolece?

Decembarski izbori, najverovatnije, proci ce kao farsa s obzirom da ce se na njima pojaviti isti kandidati kao i na prethodnim, ocenjuje Aleksandra Joksimovic, portparol DS

Beograd. - Vanredni parlamentarni i predsednicki izbori, prema ocenama Demokratske stranke, odrzace se na prolece, a do tada, najverovatnije, nece biti odrzana ni konstitutivna sednica novoiza brane skupstine - izjavila je Aleksandra Joksimovic, portparol DS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Decembarski izbori za predsednika Srbije, prema misljenju demokrata, najverovatnije ce proci kao farsa "jer s obzirom da ce se na njima pojaviti isti kandidati kao i na prethodnim izborima, gradjani nece imati mogucnost pravog izbora". Antiizborna kampanja DS bice mirnija nego obicno jer, kako je rekla Joksimoviceva, izbori vise nikoga ne interesuju. Demokrate ce ucestvovati na izborima kada oni budu organizovani po fer i demokratskim uslovima.

Komentarisuci posetu Slobodana Milosevica Kini, ona je konstatovala da su ugovori o trgovni SRJ sa tom zemljom propali "zbog loseg kvaliteta i visokih cena proizvoda iz SRJ". "Tako smo mi ostali duzn i Kini 50 miliona dolara. Milosevic je otisao u Kinu avionom za ciju je adaptaciju potroseno sedam miliona dolara. Takvim avionom ne ide ni Klinton," rekla je Aleksandra Joksimovic.

Seljacka stranka, samostalno krilo DS, poslala je zahtev Vladi Srbije da cenu nafte za seljake vrati na tri dinara i da omoguci da svaki hektar obradive povrsine bude pokriven sa 150 litara goriva po toj ceni, da zaustavi cenu hleba na 2,4 dinara i zabrani uvoz svih vrsta mesa.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /