Ponedeljak, 17. novembar 1997.

U ORGANIZACIJI GRADSKOG ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE DANAS SE U BEOGRADU OBELEZAVA GODISNJICA LOKALNIH IZBORA U SRBIJI

"Sedamnaesti novembar - dan demokratije"

U ponedeljak 17. novembra Gradski odbor DS Beograda ce, kao sto je i najavljeno, obeleziti godisnjicu lokalnih izbora u Srbiji manifestacijom pod nazivom "17. novembar - Dan demokratije".

U okviru akcije odbornici i funkcioneri DS razgovarace sa gradjanima na tridesetak punktova na svim beogradskim opstinama, a tom prilikom ce biti podeljeno i 200.000 letaka.

Prilikom prijavljivanja ove akcije SUP-u, opstinski organi unutrasnjih poslova su odbili da prime uredno podnese prijave o postavljanju punktova Demokratske stranke. Na taj nacin rezim je jos jednom pokazao koliko ga boli i samo podsecanje na 17. novembar 1996, dan kada su mu Beogradjani svojim glasovima naneli najtezi udarac za preko pola veka postojanja.

Ova pojacana represija pokazuje da je vladajuca stranka shvatila da se u ovih godinu dana upravo DS nametnula kao stozer demokratski nastrojenih gradjana, koji su upornim tromesecnim otporom zimus na terali rezim da prizna kradju glasova. Zato ce uprkos zabrani policije, 17. novembar - "Dan demokratije", biti obelezen onako kako je i planirano.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /